Ziarul electronic al arădenilor

Aproape 4 kilograme de bijuterii și pietre prețioase, confiscate de la un arădean

Un bărbat din Arad este cercetat penal, după ce polițiștii l-au depistat comercializând ilegal aproximativ patru kilograme de bijuterii și pietre prețioase.

„În urma activităților desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite de comerț cu metale și pietre prețioase, ofițerii S.I.C.E. au depistat pe raza municipiului Arad un bărbat de 34 de ani, din județ, în timp ce oferea spre comercializare bijuterii din metal de culoare galbenă (lanțuri, inele, verighete, cercei) și pietre, fără a deține autorizație pentru efectuarea operațiunilor acestui tip de comerț. Asupra celui în cauză a fost depistată cantitatea de 3.884,43 grame bijuterii și pietre și sumele de 23.100 lei și 250 euro“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Din verificările efectuate s-a constatat că o parte din obiecte (1.377,13 grame) ar fi purtat fără drept însemnele unor mărci înregistrate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

„Întreaga cantitate de metale și pietre prețioase a fost indisponibilizată în vederea confiscării“, a mai precizat IPJ Arad.

Pentru efectuarea de operațiuni de comerț fără drept, bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, iar pentru deținerea în vederea comercializării a obiectelor care purtau însemnele unor mărci înregistrate, celui în cauză i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.