Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunși într-un automarfar, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean turc, şase cetăţeni din Siria şi Iran, care au încercat să iasă astfel ilegal din ţară.

Migranții au fost depistați când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc B.M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Cehă. Automarfarul era încărcat cu  utilaje (compactoare de deşeuri) şi circula pe ruta Turcia – Polonia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunşi printre utilaje, cinci bărbaţi şi o femeie. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt trei cetăţeni sirieni şi trei cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, intraţi legal pe teritoriul României“, a informat Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei şase cetăţeni străini.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.