Ziarul electronic al arădenilor

Apartament intr-un bloc nou construit? Vezi care sunt AVANTAJELE si DEZAVANTAJELE

Apartamentele in blocurile noi sunt din ce in ce mai cautate, iar aceste blocuri se construiesc din ce in ce mai mult in special in Bucuresti.

Amplasate atat la periferia orasului, cat si in zone centrale, ele au un aspect modern si vin la pachet cu locuri de parcare si deseori paza 24 din 7.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele pe care le au apartamentele din aceste blocuri:

Avantaje

* Risc seismic scazut. Atunci cand sunt construite din materiale de calitate si de catre echipe de profesionisti, dar si proiectate cu profesionalism, aceste blocuri sunt mult mai rezistente decat cele construite inainte de anii 2000, nu mai vorbim comparativ cu cele construite inainte de cutremurul din 1977.

Avand in vedere ca, in Bucuresti exista foarte multe cladiri ce necesita reabilitare si reprezinta un adevarat pericol in cazul unui cutremur mare, un apartament nou-nout este o alegere ce iti ofera mai multa siguranta.

* Instalatii electrice si sanitare noi. Intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu deseori instalatiile electrice si cele sanitare sunt invechite si riscul ca acestea sa se defecteze, sa produca daune si accidente este mai mare. In ciuda faptului ca instalatiile sunt noi intr-un bloc construit recent este recomandat sa le faci totusi o verificare pentru a te asigura ca totul este in regula. Pentru instalatia electrica apeleaza la un electrician din Bucuresti autorizat, iar pentru cea sanitara, la un instalator profesionist.

* Apartamentele sunt mai spatioase comparativ cu blocurile construite in anii ‘70 sau ‘80, constructiile din ultimii ani ofera apartamente mult mai mari si mai spatioase. Spre exemplu, un apartament cu 3 camere poate avea chiar si 100 de metri patrati, in timp ce in blocurile vechi nici macar un apartament cu 4 camere nu ajunge la astfel de dimensiuni.

* Pot oferi facilitati diverse. Intr-un bloc nou construit de poti bucura de acces la piscina, sala de fitness, paza 24/7 si nu numai. In anumite complexe rezidentiale ai tot ce ai nevoie la indemana, magazine, saloane de infrumusetare, sala si piscina, spa sau sali de bowling si biliard.

* Pretul. Deseori, astfel de apartamente au preturi avantajoase, in special daca sunt pozitionate la periferia orasului. Intr-un bloc nou aflat la periferie, pretul unei garsoniere porneste si de la 25.000 de euro, in timp ce pentru o garsoniera mai mica, amplasata intr-un bloc vechi, intr-un cartier ca Titan sau Vitan ai plati cu 10.000 de euro mai mult.

Dezavantaje

* Sunt rareori pozitionate stradal. Din cauza faptului ca blocurile vechi ocupa deja o mare parte din Bucuresti, blocurile noi sunt rareori pozitionate stradal. De cele mai multe ori acestea sunt amplasate la periferia orasului, iar atunci cand sunt amplasate central, exista totusi o distanta mica de parcurs pana la bulevard.

* Pot fi construite din materiale de proasta calitate sau pot aparea erori de proiectare. Trebuie sa acorzi o atentie marita materialelor din care sunt construite aceste blocuri, deoarece unele dintre ele nu au in compozitie materiale de calitate. De asemenea, fii atent/a la compartimentarea si proiectarea apartamentelor, pentru a te asigura ca nu exista probleme.

Apartamentele din blocurile recent construite vin la pachet cu avantaje si dezavantaje, ca orice alta alegere. Ramane ca tu sa decizi, in functie de acestea, ce este cel mai potrivit pentru tine pe termen lung.

sursa foto:

https://www.shutterstock.com/image-photo/house-building-city-construction-concept-evening-189023420

https://www.shutterstock.com/image-photo/big-comfortable-living-room-white-interior-519924709

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.