Ziarul electronic al arădenilor

5 trucuri simple pentru a-ți crește încrederea în tine

Într-o perioadă în care ne aflăm sub presiunea rețelelor sociale și ale imaginilor perfecte pe care unii utilizatori le creează propriilor vieți, este foarte ușor să îți pierzi echilibrul și să cazi în capcana de a te desconsidera.

Dacă adaugăm și stresul cotidian, rețeta poate fi una foarte periculoasă pentru sănătatea mentală și atitudinea pozitivă pe care ar trebui să o ai față de tine. Totuși, dacă ajungi să trăiești astfel de senzații, există câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți reconștientiza calitățile și propria valoare. Care sunt acestea?

1. Gândește pozitiv despre propria persoană

Deși poate părea complicat, mai ales atunci când treci prin momente nu tocmai reușite, este foarte util să încerci să îți amintești de faptul că ești o persoană specială prin unicitatea ei, un om important pentru cei din jurul tău, așa că meriți să te simți bine în propria piele. Încearcă să înlături din gândire tentația de a-ți reproșa lucruri și de a te simți inferior altor oameni.

De altfel, comparația cu alte persoane este una dintre erorile principale pe care le facem atunci când ne analizăm, mai ales în condițiile în care suntem în permanență conectați la mediul virtual, unde oamenii prezintă numai latura pozitivă a vieții lor. Încurajează-te și spune-ți de ce ești un om minunat, în felul său.

2. Ai grijă de corpul tău

„Mens sana in corpore sano” nu este doar un clișeu, ci o zicală cât se poate de adevărată, inclusiv din punct de vedere științific. Studiile demonstrează că modul în care ai grijă de corpul tău îți influențează în mod direct starea de spirit, încrederea în sine și sănătatea psihică. Tocmai de aceea, dacă vrei să ai mai multă încredere, tratează-ți corpul cu apreciere și respect. Apelează la activități sportive, mergi la masaj sau încearcă o schimbare de look.

Nu este de neglijat nici aspectul estetic, iar un zâmbet frumos te poate face să debordezi de încredere. Dacă ai nevoie de o consultație specializată și de tratamente de calitate, poți încerca serviciile oferite de cabinetul stomatologic Denttaglio.

3. Fă o listă cu realizările și calitățile tale

Creierul este cel care ne atrage în capcana lipsei de încredere, influențat atât de factori raționali, cât și de factori emoționali. Pentru a contracara gândurile negative, o soluție excelentă este aceea de a-i aminti creierul tău toate lucrurile bune pe care le ai de oferit celor din jurul tău, dar și ție.

Este dovedit că obiceiul de a scrie, mai ales de mână, realizările și calitățile pe care le ai, stimulează creșterea stimei de sine și conștientizarea propriei valori.

4. Adoptă un regim alimentar sănătos

Pe lângă activitățile sportive pe care le poți desfășura pentru a te îngriji de propriul corp, alimentația este un factor esențial în vederea obținerii unei stări generale de bine.

Dintr-un regim alimentar echilibrat nu au voie să lipsească fructele și legumele, iar alimentele bogate în fibre te vor ajuta să ai o digestie sănătoasă. Zahărul și carbohidrații simpli trebuie reduși la un nivel cât mai scăzut, pentru că influența lor la nivel hormonal este foarte periculoasă și, chiar dacă pe moment îți vor oferi o stare de bine, efectele pe termen mediu și lung nu sunt deloc benefice.

5. Fă cel puțin o faptă bună pe săptămână

Se spune că a dărui îți oferă o plăcere mai mare decât a primi, iar bucuria pe care o simți atunci când ajuți pe cineva te face să te simți mai bine în propria piele. Desigur, nu trebuie neapărat să fie vorba despre lucruri materiale, pentru că și un compliment sincer, un gest frumos sau un ajutor oferit cuiva aflat într-un moment dificil pot să contribuie semnificativ la starea ta de bine. Dacă nu ai posibilitatea de a face un astfel de gest zilnic, încearcă să îți propui să ajuți pe cineva măcar o dată pe săptămână.

Încrederea în sine este un factor important pentru ca viața ta să se desfășoare așa cum îți dorești, iar succesul profesional și personal depinde în bună măsură de cât de mult crezi în tine. Dacă te simți lipsit de încredere, apelează la aceste trucuri, iar lucrurile se vor îmbunătăți semnificativ.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/say-yes-to-the-live-joy-2121044/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.