Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 mai – 2 iunie 2019.

În Banat, până în data de 24 mai variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

După această dată va exista o uşoară creştere a valorilor maxime, iar până la sfârşitul intervalului nu vor fi variaţii importante iar media regională a acestora va fi de 23 – 24 de grade.

Minimele termice, până în data de 25 mai, vor avea uşoare variaţii şi se vor situa, în medie, în jurul a 11 grade.

În intervalul 26 – 28 mai va exista o uşoară creştere a minimelor până la medii de 12-13 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, tendinţa va fi de scădere uşoară până la medii de 11 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse importante cantitativ, îndeosebi în data de 20 mai şi în intervalul 26 – 28 mai.

În Crişana, până pe data de 24 mai, variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi importante, iar media valorilor maxime se va situa în jurul a 21 de grade.

După aceea, vremea se va încălzi uşor şi până la sfârşitul intervalului nu vor exista variaţii semnificative, iar media regională a valorilor diurne va fi de 22 – 23 de grade.

Minimele termice vor oscila uşor până pe 25 mai, în jurul unei medii de 11 grade.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.