Ziarul electronic al arădenilor

23 de migranţi din Irak şi Siria, găsiți ascunși într-un TIR şi un microbuz

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, respectiv al unei autoutilitare, 23 de migranţi din Irak şi Siria, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au verificat, alături de colegii de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, un TIR înmatriculat în Turcia, care urma să iasă din ţară şi care era condus de un cetăţean turc în vârstă de 34 de ani. Potrivit documentelor de însoţire, automarfarul transporta gumă de mestecat din Turcia pentru o firmă din Cehia.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, în unei analize de risc, remorca a fost verificată, în interior fiind descoperiţi ascunşi zece bărbaţi.

„Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră“, au spus reprezentanții Poliției de Frontieră.

O oră mai târziu, tot la PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean leton, de 44 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Marea Britanie.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au făcut verificări, fiind descoperite ascunse, într-un spaţiu special amenajat în microbuz, treisprezece persoane. Acestea au fost duse, pentru cercetări, la sediul punctului de trecere a frontierei, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetăţeni irakieni şi un cetăţean sirian.

De asemenea, s-a mai stabilit că din grup făceau parte opt bărbaţi, trei femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar copiii au 13 şi 15 ani, toţi solicitanţi de azil.

În ambele cazuri se efectuează cercetări pentru trafic de migranţi, pentru cei doi şoferi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.