Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de oi, găsite moarte. Proprietarul reclamă atacul unor câini fără stăpâni

Peste 40 de oi dintr-o stână din judeţul Arad au fost găsite moarte, marţi dimineaţă, de către proprietar, care acuză că au fost atacate de o haită de câini, primarul comunei reclamând şi el numărul mare de câini care ar fi abandonaţi în zonă de şoferi care vor să scape de ei.

Incidentul a avut loc în localitatea Adea, comuna Sintea Mare, unde un cioban, care deţine peste 200 de oi, şi-a găsit aproximativ 40 dintre acestea moarte. Bărbatul l-a sunat pe primar, spunând că o haită de câini a atacat oile în cursul nopţii.

Primarul comunei, Valentin Erdos, a declarat, pentru Agerpres, că a fost la faţa locului şi că ceea ce a văzut „este un măcel“.

„Sunt oi sfârtecate, mâncate pe jumătate. Este incredibil cum au reuşit câinii să intre în această stână împrejmuită cu un gard de aproape doi metri înălţime. Este vorba de câini care s-au sălbăticit, fiind abandonaţi în natură. Cetăţenii noştri văd adesea, pe şosea, cum opresc maşini, iar şoferii abandonează câini, care se înmulţesc şi devin un pericol. S-a ajuns că se tem copiii să meargă dimineaţa la şcoală, din cauza haitelor din comună“, a spus primarul.

Conform sursei citate, în comună ar fi „sute de câini abandonaţi“ sau lăsaţi liberi pe străzi de către unii săteni.

Primarul a adăugat că, în ultima lună, au mai fost semnalate cazuri, fiind atacate oile altor şase ciobani, astfel că numărul total al animalelor ucise ar fi de peste o sută.

Ciobanul păgubit de această dată a sesizat Poliţia, care a început cercetări.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.