Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acţiona simultan, începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru depistarea șoferilor care depăşesc viteza legală.

Acţiunea se va desfăşura și în România, iar poliţiştii vor folosi toate aparatele radar disponibile. Miercuri, între orele 00.00 – 24.00, se va derula acţiunea SpeedMarathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului şi gravităţii consecinţelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi a celei excesive. „Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din Poliţia Română, se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice, poliţiştii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu. Poliţiştii vor folosi toate aparatele radar disponibile“, informează Poliţia Română. Activitatea are loc în cadrul săptămânii TISPOL Speed (1 – 7 aprilie).

Au condus fără permis

Două persoane care au condus autovehicule a fără a avea acest drept au fost depistate de politiștii rutieri din Arad. Astfel, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat pe strada Ioan Flueraș din municipiul Arad, un tânăr în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, pe DN 79A, pe raza localității Sintea Mare, polițiști de la Secția 3 Poliție Rurală Chișineu Criș au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cermei, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Conform IPJ Arad, cei doi sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Libaneză reținută la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean libanez, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de călătorie care aparţinea altei persoane. Femeia călătorea ca pasageră într-un autoturism înmatriculat în Germania. La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu un paşaport emis de autoritățile din Liban. Poliţiştii de frontieră au constatat că  între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean libanez, are 47 de ani, iar paşaportul prezentat la control aparţine unei rude. Femeia a încercat să îl folosească pentru că documentul avea aplicate vizele necesare pentru a ajunge în Germania.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 238 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 80 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 158 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.