Ziarul electronic al arădenilor

Un pompier care a salvat un copil, decorat cu Emblema de Onoare

Un pompier care a salvat un copil rămas blocat în mijlocul râului Crișul Alb, în zona localității arădene Buteni, a fost decorat cu Emblema de Onoare, de ministrul Afacerilor Interne.

În cadrul unui ceremonial militar care s-a desfășurat, joi, la București, sergentul major Călin Trif, de la Detașamentul de Pompieri Sebiș, a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei MAI.

Pompierul din Detașamentul din Sebiș a fost unul din cei cinci pompieri din România care au primit, joi, această distincție.

În ziua de 30 iunie, sergentul major Călin Trif nu era de serviciu, dar fiind din localitatea Buteni a fost sunat de colegii de la Sebiș, care se deplasau la o intervenție pentru salvarea unui copilului din apele Crișului Alb, pentru a le indica mai bine locul in care trebuie să ajungă.

„Călin nu a stat nici o clipă pe gânduri, a mers direct acolo, a evaluat situația, iar când au ajuns colegii știa că nu mai este timp pentru lansarea bărcii la apă. Echipat cu o vestă de salvare a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare si la adus la mal. Căline, suntem mândri de tine, faci cinste acestei nobile arme!“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

După evaluare, copilul în hipotermie a fost transportat la spitalul din Sebiș.

CITITI SI: Copil salvat de pompieri din mijlocul Crișului Alb

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.