Ziarul electronic al arădenilor

Copil salvat de pompieri din mijlocul Crișului Alb

VIDEO Un copil care a rămas blocat în mijlocul râului Crișul Alb, în zona localității arădene Buteni, a fost salvat de pompieri și transportat ulterior la spital.

ISU Arad a informat că trei copii, cu vârste între 11 și 13 ani, se aflau marți la scăldat în râul Crilul Alb, în zona localității Buteni. „La un moment dat, unul dintre copii a intrat în curentul puternic și a fost purtat într-o zonă cu apă adâncă. Din fericire a reușit să se agațe de o piatră și să se urce pe ea. Apa îi depășea nivelul pieptului. Ceilalți doi prieteni au rămas pe o insuliță și au apelat serviciul 112. Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș, la ora 18.40“, a informat ISU Arad.

În zonă s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare cu barcă și echipajul SMURD al subunității, drumul până la Buteni, fiind parcurs în mai puțin de 10 minute, iar alte 7 minute până la râu.

„Din fericire, în momentul sosirii echipajelor de intervenție, copilul, deși la limita puterilor, era încă la suprafață. Fără să mai lanseze barca la apă, unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu o vestă de salvare și l-a adus până pe insuliță, unde a fost preluat de paramedici SMURD“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

După evaluare, copilul în hipotermie a fost transportat la spitalul din Sebiș.

„O nouă misiune reușită, o nouă viață salvată“, au raportat cei de la ISU Arad.

foto/video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.