Ziarul electronic al arădenilor

Claudia Boghicevici a primit avizul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi

Cei şapte candidaţi pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit, printre care și Claudia Boghicevici, au primit, marţi, votul plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi Niculae Bădălău (PSD) – pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate. El a fost validat cu 329 de voturi „pentru“, iar împotrivă au votat 20 de parlamentari.

Niculae Bădălău, consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, a fost votat cu 294 de voturi „pentru“, iar 55 de parlametari au votat împotrivă.

Au mai primit avizul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lază – 329 de voturi „pentru“, 20 „împotrivă“: Ion Călin – 326 de voturi „pentru“, 23 „împotrivă“, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020) – 326 de voturi „pentru“, 23 „împotrivă“; Dezso Csongor – Attila – 328 de voturi „pentru“, 21 „împotrivă“, Adrian Popa – 327 de voturi „pentru“, 22 „împotrivă“.

Au existat 16 dosare retrase.

Claudia Boghicevici a renunțat, în luna noiembrie 2018, la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, după ce a promovat concursul pentru ocuparea unui post de auditor public extern în cadrul structurii centrală a Curții de Conturi a României.

Deputat între 2008 şi 2016 în Parlamentul, fost ministru în Cabinetul Mihai-Răzvan Ungureanu, Boghicevici a candidat la alegerile locale din 2016 pe listele PNL pentru Consiliul Judeţean Arad, fiind aleasă ulterior vicepreşedinte al CJ Arad.

În 2018, în luna august, Claudia Boghicevici a declarat că a decis să se prezinte, din motive personale, la concursul organizat de Curtea de Conturi a României, pentru ocuparea unor posturi de auditor public extern – profil economic vacante în structura centrală şi teritorială a instituţiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.