Ziarul electronic al arădenilor

Un polițist din Lipova a refuzat mita. I-au fost oferiți bani și motorină

Un bărbat care conducea o automacara, în timp ce se afla în stare avansată de ebrietate, a încercat să mituiască un polițist din Lipova, cu bani și motorină, pentru a nu îi întocmi dosar penal.

„În cursul zilei de luni, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au prins în flagrant un cetățean, în timp ce oferea suma de 250 lei unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad – Poliţia Orașului Lipova, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului“, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de luni, un polițist aflat în exercutarea serviciul de supraveghere a traficului rutier, în zona liceului din Radna, a observat o automacara care se deplasa dinspre Arad spre Deva, iar la o trecere de pietoni nu a oprit autovehiculul, deși se impunea acest fapt.

Polițistul a pornit în urmărirea automacaralei și a reușit oprirea acesteia și verificarea documentelor, ocazie cu care, după testarea șoferului cu aparatul etilotest a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc Lipova, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

„În intervalul de timp de la oprirea autovehiculului și până la unitatea medicală, conducătorul auto i-a oferit în repetate rânduri polițistului suma de 300 de lei și «motorină» pentru a-l «ierta» și a nu-i întocmi dosar penal pentru fapta săvârșită. Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și, în conformitate cu obligațiile legale, a sesizat S.J.A. Arad cu privire la situația de fapt“, se mai menționează în comunicatul de presă.

La scurt timp a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în urma căreia procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de conducătorul auto, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.