Ziarul electronic al arădenilor

Vrei picioare lungi și frumoase? Iată ce pantofi să porți!

Picioarele lungi și frumoase, de  fotomodel, sunt un deziderat pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, dacă nu ai fost înzestrată de la Mama Natură cu forme demne de podium, te poți considera un caz pierdut… și nu ar trebui.

Deși e adevărat că, dacă ești minionă, nu vei ajunge să ai niciodată picioare demne de Gisele Bundchen, poți câștiga câțiva centimetri în plus apelând la trucurile stilistice pe care ni le-au împărtășit specialiștii. Iată care sunt pantofii care conferă iluzia unor picioare mai lungi și mai frumoase în rândurile de mai jos!

10 perechi de pantofi pentru picioare interminabile

Chiar dacă adori pantofii sport și pe bună dreptate, să știi că ei nu se vor dovedi la fel de afectuoși cu tine, cel puțin nu cât privește look-ul picioarelor tale. E clar că tocurile sunt cele care vor da impresia că ai o siluetă de fotomodel, dar până și aici ar trebui să te orientezi spre un anumit tip de tocuri.

Mai jos îți spunem care sunt pantofii perfecți pentru picioare lungi și frumoase!

 • Pantofii cât mai înguști în partea din față

„Decolteul” pantofilor, respectiv deschiderea părții care acoperă degetele de la picioare, trebuie să fie cât mai generos. Cu cât un pantof e mai decupat în față, cu atât va părea că ai picioare mai lungi, și e de la sine înțeles de ce: vei expune mai multă piele. În plus, efectul este senzual și foarte reușit per ansamblu pentru outfitul tău.

 • Pantofi cu toc înalt și subțire

Nu te-ai înșelat: pantofii stilettos se dovedesc a fi cea mai bună alegere pentru a avea picioare lungi și frumoase. Tocul cui are o importanță covârșitoare din acest punct de vedere, făcând și picioarele să pară mai suple, interminabile. E însă vital să știi să mergi pe tocuri, deoarece a te deplasa clătinându-te nu îți va face niciun serviciu.

 • Pantofii cu vârf ascuțit

Ce e cel mai wow e că acest truc de styling se potrivește inclusiv pantofilor fără toc. Vârful ascuțit alungește optic piciorul, de aceea e potrivit pentru fetele micuțe, care au nevoie ca de aer de centimetri în plus. Inclusiv balerinii sunt fenomenali din acest punct de vedere.

 • Pantofii decupați la spate

Fie că este vorba despre sandale sau despre o pereche de kitten heels, pantofii decupați la spate vor afișa mai multă piele și, pe cale de consecință, vor da impresia că picioarele tale sunt mai lungi și mai subțiri.

Sandalele de damă ca acestea sunt o idee fabuloasă dacă vrei să obții picioare de fotomodel. Modelul tip papuc are și o platformă care te face să pari mai înaltă, dovedind că nu trebuie să te chinui pe tocuri pentru a impresiona din acest punct de vedere.

 • Pantofii în aceeași nuanță ca fusta sau pantalonii

Un truc optic de excepție, care îți va dărui picioare lungi, este acela de a purta pantofi în aceeași nuanță precum fusta sau pantalonii. Atenție, obiectele de îmbrăcăminte trebuie să fie maxi, respectiv să ajungă să se confunde vizual într-un punct cu pantofii tăi. Vei da impresia că ai picioare care nu se mai termină.

 • Pantofii acoperiți aproape în întregime de pantaloni

Dacă este să alegem cel mai flatant look pentru a da impresia de picioare lungi, anii 70 câștigă detașat. Ținuta lor favorită, cu pantaloni lungi și evazați și platforme este definitorie pentru a părea că ești la fel de înzestrată fizic ca un model de pe podium.

 • Pantofii fără toc, dar cu platformă

Așa-numiții flatforms, respectiv pantofii plați, dar cu platformă, sunt o idee excelentă dacă vrei să ai picioare mai lungi și mai subțiri, dar nu suporți tocurile. Fie că e vorba despre adidașii retro, cu talpă groasă, sau despre sandalele masive care s-au purtat în acest an, picioarele tale vor părea mai subțiri prin comparație.

 • Toc gros pentru pulpe asemenea

Dacă pulpele tale sunt generoase, nu va fi cea mai bună idee să abordezi o pereche de pantofi cu toc cui, fiindcă picioarele vor părea atunci și mai groase prin comparație. Alege sandale sau pantofi cu toc gros și stabil și vei vedea ce frumos se echilibrează look-ul tău.

 • Pantofi și pantaloni care dezgolesc glezna

Simplul fapt că această regiune delicată a corpului nostru rămâne liberă va avea un efect formidabil dacă îți dorești picioare mai lungi și mai suple. Optează pentru o combinație de blugi deasupra gleznei și stilettos și efectul va fi remarcabil.

 • Pantofii nude

Alegerea tonurilor nude, precum cappuccino, cafe au lait, bej, crem, caramel sau coniac, este întotdeauna încurajată de stiliști. Motivul e acela că acest tip de pantofi se poate confunda cu pielea ta și dă impresia de picioare mai lungi și mai suple. Ai însă grijă ca de fiecare dată să optezi pentru o tonalitate cât mai apropiată de cea a picioarelor tale, fiindcă altfel efectul poate fi distrus.

Ce pantofi să eviți dacă vrei să dai impresia unor picioare mai lungi

Așa cum există pantofi care te salvează, există și modele pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată. Iată despre ce e vorba!

 • Evită pantofii și sandalele cu baretă în jurul gleznei. E adevărat că îți asigură susținere, dar nu le stau bine decât fetelor cu picioare lungi de fotomodel. Modelele de încălțăminte nu fac decât să „taie optic” piciorul, scurtându-l.
 • Ferește-te de botinele care se termină în dreptul gleznei. Nu degeaba botinele înalte au fost favoritele ultimilor ani. Cele care se termină exact în dreptul gleznei dau impresia de picioare mai scurte și mai groase, exact look-ul pe care ai vrea să îl eviți.
 • Spune „nu” pantofilor fără toc și cu bot rotund. Sunt complet contraindicați dacă vrei să dai impresia de picioare mai lungi. Reprezintă clar modelul de pantof care ar trebui adăugat la categoria „așa nu”.
 • Nu exagera. Dacă modelul de pantof perfect pentru a da impresia de picioare suple și lungi este cel stilettos cu vârf ascuțit și decupat și în nuanțe de nude, să te urci pe pantofi foarte înalți, eventual dotați și cu platformă, doar pentru a câștiga centimetri în plus, nu se va dovedi a fi cea mai bună idee. Nu aceasta este cheia!

Aplică trucurile de mai sus și vei vedea că picioarele tale vor părea automat mai lungi și mai suple. Umple-ți dulapul cu modelele de pantofi recomandate de către noi, iar efectele se vor vedea rapid!

sursa foto: iStock

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.