Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism de lux, căutat de autoritățile britanice, a fost depistat de polițiști în comuna arădeană Vinga.

În cursul zilei de 13 septembrie, polițiștii din Vinga au depistat, pe raza acestei comune, un autoturism de lux (în valoare de aproximativ 75.000 de euro), despre care exista susupiciunea că ar fi fost sustras. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul este căutat în vederea confiscării, de autoritățile de Marea Britanie. „Autoturismul a fost indisponibilizat pentru clarificarea situației juridice și luarea măsurilor legale care se impun, cercetările fiind continuate de Serviciul de Investigații Criminale“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Plecată de acasă, găsită de polițiști

Polițiștii din Lipova au fost sesizați, la data de 13 septembrie, despre faptul că o femeie, de 69 de ani, din județul Timiș, a plecat voluntar, în seara precedentă, de la domiciliul fiicei sale (unde se mutase la începutul anului) de pe raza localității. „Întrucât femeia mai plecase de acasă și în trecut, familia nu s-a îngrijorat până a doua zi, când aceasta s-a dovedit a fi de negăsit. După alertarea polițiștilor din Lipova și a celor de la Serviciul de Investigații Criminale, aceștia, împreună cu familia, prieteni și voluntari au plecat în căutarea femeii, aceasta fiind depistată la 4 ore de la momentul sesizării, pe o stradă din localitatea Covăsânț“, se menționează într-o informare a IPJ Arad. Din declarațiile sale, femeia nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni, însă, din cauza pierderilor de memorie, nu a putut relata nimic despre ce s-a întâmplat în perioada cât a lipsit.

Infracțiuni rutiere depistate în trafic

Mai multe infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice au fost depistate de polițiștii arădeni, la sfârșitul săptămânii trecute. Un arădean de 32 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu are dreptul de a conduce nicio categorie de vehicule. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe raza orașului Sântana au fost depistați un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având expirată valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii, și un bărbat de 54 de ani, din Ineu, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. Fără permis de conducere a fost depistat, de polițiștii din Ineu, un tânăr de 18 ani, din Bocsig, în timp ce conducea un motociclu fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tunisieni ascunşi pe platforma unui tren

Doi migranţi tunisieni au fost prinşi când încercau să iasă din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Curtici, ascunşi pe platforma unui vagon de tren care transporta autoturisme în Belgia. În timpul unui control efectuat de poliţiştii de frontieră de la Curtici asupra unui tren marfar, aceştia au descoperit doi bărbaţi ascunşi printre autoturismele transportate pe una dintre platformele garniturii. În urma controlului efectuat la trenul de marfă care circula pe relaţia România – Belgia, au descoperit ascunse pe platforma unui vagon, încărcat cu autoturisme Dacia Duster, două persoane de sex masculin. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi şi duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Autorităţile au stabilit că cei doi sunt cetăţeni tunisieni, cu vârste de 29 şi 31 de ani, ei declarând că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei. Migranţii sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.