Ziarul electronic al arădenilor

Ți-ai luat un telefon nou? NU face aceste lucruri dacă vrei să îl folosești cât mai mult timp și să îți păstrezi datele în siguranță!

Deși ai un telefon nou, nu înseamnă că nu trebuie să acorzi atenție întreținerii lui, ba chiar dimpotrivă. Dacă vrei să te bucuri de gadgetul tău pentru o perioadă lungă de timp, fără să te confrunți cu neplăceri cauzate de diferite defecțiuni pe care le puteai evita, sau să îți pierzi pozele și datele din memoria acestuia pentru că nu te-ai preocupat de back-up, trebuie să asculți sfaturile experților din acest domeniu.

În plus, având în vedere că acest aparat are un rol extrem de important în viața oamenilor, probabil că nici tu nu îți permiți să rămâi fără mobil, din cauză că nu ai luat anumite măsuri de precauție. Pentru mulți este un coșmar numai să se gândească la faptul că ar putea să își piardă agenda cu numere de telefon sau pozele din cele mai diverse ipostaze.

Iată ce NU trebuie să faci pentru a avea un telefon funcțional cât mai mult timp:

Nu protejezi ecranul telefonului

Chiar dacă nu îți plac husele, deoarece îți dorești să se vadă modelul și culoarea telefonului, totuși acestea sunt deosebit de folositoare, mai ales dacă  ți se întâmplă să îl scapi des pe jos, pe suprafețe dure. Dacă vrei neapărat să renunți la această protecție, trebuie măcar ecranul să îl acoperi cu o folie de sticlă, care îl va feri de zgârieturi și lovituri mai dure. În cazul în care ai reușit să îl accidentezi serios, click aici pentru oferta celor de la MobileFix.ro de înlocuire a display-ului pentru Iphone.

Lași telefonul la încărcat toată noaptea

Nu te gândi că dacă îți încarci telefonul toată noaptea îl vei putea folosi mai mult pe parcursul zilei. Dimpotrivă, acest obicei va face în timp ca bateria să reziste mai puțin și să se supraîncălzească. Dacă uiți să îl încarci ziua, îl poți lăsa pe mod avion pe parcursul nopții, astfel încât să consume cât mai puțină energie, evitând în același timp mesajele și sunetele care te pot trezi.

Nu ai o parolă pentru deblocarea ecranului

Dacă telefonul tău nu are disponibilă funcția de recunoaștere facială, este necesar să îți stabilești un cod de securitate, astfel încât să fii protejat în cazul în care îți pierzi gadgetul. În astfel de situații, cel care îl găsește sau cel care l-a furat nu va putea să facă apeluri, să trimită mesaje, sau să îți vadă pozele și alte informații confidențiale. Asigură-te că alegi o parolă suficient de complexă, nu una comună, ușor de ghicit.

Nu faci back-up

Dacă îți vei pierde telefonul sau îți va fi furat, iar tu nu ai făcut back-up în prealabil, toate pozele și documentele personale de pe dispozitiv se vor pierde și nu le vei mai putea recupera. De aceea este recomandat să stochezi aceste date importate fie pe laptopul tău, fie pe un alt aparat de stocare, unde să le păstrezi în siguranță.

În concluzie, telefonul cel nou are nevoie de o atenție sporită, dacă vrei să rămână în starea perfectă de funcționare de la momentul achiziției și dacă nu vrei să îți pierzi documente private sau compromițătoare stocate doar pe acel aparat.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.