Ziarul electronic al arădenilor

Grădiniţa „Regina-Mamă Elena“, inaugurată la Săvârşin în prezenţa Custodelui Coroanei

O grădiniţă cu numele „Regina-Mamă Elena“, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată, vineri, în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a spus că această grădiniță este „rezultatul unei investiții de 546.000 de euro prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale“.

„Dotările grădiniței provin din donații centralizate de Asociația Cetatea Voluntarilor. Grădinița poartă numele Reginei Elena și m-a onorat în mod deosebit că la inaugurare au participat Custodele Coroanei României, Majestatea Sa Margareta, și Alteța Sa Regală, Radu. Această grădiniță spectaculoasă, care va deservi generații de copii din Săvârșin, este încă un exemplu al colaborării foarte eficiente dintre administrație, societatea civilă și mediul de afaceri din județul Arad.

Cred că suntem printre puținele județe din România unde acest parteneriat este atât de bun, dovadă a faptului că aici, în județul Arad, trăiesc oameni gospodari și înțelepți, atașați de locul natal, care atunci când avem o treabă de făcut, dincolo de observații, muncesc, cu mânecile suflecate, pentru județul lor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, a declarat că noua grădiniţă a fost finalizată anul trecut, însă din cauza pandemiei nu a putut fi dată în folosinţă.

„Este o construcţie realizată de la zero cu fonduri europene obţinute de administraţia locală, în sumă de 546.000 euro, iar amenajările interioare s-au făcut cu ajutorul unei fundaţii şi al unor sponsori. Majestatea Sa Margareta a oferit nou-înființatei grădinițe un tablou cu portretul bunicii sale, Regina Elena, precum și câte o carte cu povestea vieții Reginei Elena fiecărui copil înscris la grădiniță.

Comunitatea noastră este profund legată de Casa Regală, de aceea patronajul acesteia este foarte importantă pentru noi, în fiecare aspect al vieții sociale și culturale. Suntem onorați că îi avem alături de noi nu doar onorific, ci faptic. Această grădiniță ne va supraviețui, sper, și va arăta generațiilor următoare că aici au trăit și au muncit oameni cu gândul la cei care vor veni după noi“, a spus primarul din Săvârșin.

Cei 72 de copii înscrişi vor merge prima dată în noua grădiniţă luni.

Placa purtând numele reginei a fost dezvelită de Custodele Coroanei, Margareta, care a oferit grădiniţei un tablou cu portretul bunicii sale, regina Elena, precum şi câte o carte cu povestea vieţii reginei Elena fiecărui copil înscris la această unitate.

La Săvârşin funcţionează şi Liceul Tehnologic „Regele Mihai I“, iar autorităţile locale au denumit trei străzi cu numele regelui Mihai, al reginei-mamă Elena şi al reginei Ana.

foto: romaniaregala.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.