Ziarul electronic al arădenilor

Târgurile de Crăciun din Austria

targ-de-craciun-vienaTârgurile de Crăciun din Austria durează în general patru săptămâni, oferind, pe lângă priveliştea de basm, podoabe pentru pomul de iarnă, decorațiuni interioare specifice sărbătorii Nașterea Domnului, cadouri, turtă dulce, lucruri de artă manuală, ceaiuri, dar și vin fiert.

Autoritățile din Viena acordă o atenție deosebită ordinii în perimetrul în care se desfășoară târgurile, dar și în jurul lor, astfel că, celor care parchează incorect li se ridică mașinile, iar costurile pentru tractare se ridică la 192 de euro, la care se adaugă 72 de euro amenda.

Cei care doresc să ajungă la Viena în această perioadă trebuie să își rezerve din timp de locuri de cazare, pentru că în preajma Crăciunului în capital Austriei sunt foarte mulți turiști, iar hotelurile și pensiunile sunt aproape pline.

Karlsplatz (Viena 4)

Este un târg clasic de o frumusețe deosebită. Cu muzică folk, World și Jazz-concerte, cu lame și rase de animale aparte, un carusel, baloţi de paie, “ora de poveste”, prezentări de modă și multe programe pentru cei mici. Tot aici Krampus şi Nikolo oferă spectacole cu foc. Târgul poate fi vizitat, zilnic, până în 21decembrie.

Schönbrunn (Viena 13)

La acest târg se cântă cântece tradiționale de Crăciun, muzică din toată lumea și în fiecare zi de la ora 18.00 au loc concerte în ambianţa superbă a castelului. Târgul are amenajate 70 de standuri și oferă şi program pentru copii. Târgul este deschis, zilnic, până în 27 decembrie.

Maria – Theresien – Platz (Viena 1)

Între muzeul de istorie naturală și cel de artă, de 8 ani se organizează aici “orășelul de Crăciun”. Programului clasic de Crăciun i se adăuga joia concerte și la cele două muzee sunt oferte speciale. Târgul este deschis, zilnic, până în 26 decembrie.

Freyung (Viena 1)

De 27 de ani, este o alternativă a târgului de Crăciun din faţa Primăriei, ceva mai liniștit pe culisele frumoaselor palate ale Vienei, Palais Harrach, Palais Daun-Kinsky, Palais Ferstel, Admonter Hof, Palais Abensperberg-Traun, Schottenstift.
Târgul poate fi vizitat, zilnic, pâna în 23 decembrie.

Spitelberg (Viena 7)

Acest târg de Crăciun se organizează de pe vremea lui Mozart. Aici se pot găsi o varietate de obiecte de artă meșteșugărească. Este vizitat anual de 500.000 de vizitatori şi are program, zilnic, până în 23 decembrie.

Türkenschanzpark (Vien 18)

Este unul dintre cele mai romantice târguri de crăciun din Viena. Oferta este clasică. Pentru copii există un carusel și multe alte atracții. Târgul poate fi vizitat, zilnic, până în 24 decembrie.

Târgul de la Linz

Este deschis în centrul orașului între clădirile baroc şi totul strălucește. Inițiat de meșteșugari, acest târg continuă tradiția și prezintă multă artă manuală, zilnic, până în 24 decembrie.

Mondsee

Este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun în faţa bazilicii din Mondesee. Când lacul îngheață, aici se deschide un patinoar. Târgul este deschis în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, până în 21 decembrie.

Steyr

La Steyr pot fi vizitate, zilnic, până în 23 decembrie, 11 târguri, dintre care unul este amenajat într-o fermă veche, cu iesle şi decoruri specifice sărbătorii Naşterii Domnului.

Salzburg (Hohensalzburg)

Una dintre cele mai vechi cetăți din Europa este împodobită romantic în această perioadă. Oferta este clasică, cu programe pentru copii, un colţ de poveste. Copiii pot face prăjiturele de Crăciun, sau lucruri artizanale. Târgul este deschis în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, până în 12 decembrie.

Castelul Helbrunn

În piața din faţa castelului este amenajat un târg de Crăciun pentru întreaga familie. Atmosfera de Crăciun este dată de culisele unei păduri formată din 400 de conifere, grupuri muzicale care cântă folclor și o expoziție de iesle. Pentru copii există numeroase oferte cum ar fi călărit de ponei, o gradină zoologică cu animale care pot să fie mângâiate și o tabără de cercetași, unde se poate praji cârnați la foc de tabără, etc. Târgul este deschis, zilnic, de la ora 13.00 până în 24 decembrie.

Strobl

Întreaga regiune în jurul lacului Wolfgangsee este împodobită feeric. Strobl, St. Gilgen, St. Wolfgang localitățile din jurul lacului pun mare accent pe natură, astfel că chioșcurile sunt acoperite cu scânduri și aici tot ce este din plastic este tabu. Copii se pot bucura de iesle vii și pot să dea de mâncare la cerbi în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, până în 21 decembrie.

Steiermar, Mariazell

Aici sunt organizate pelerinaje cu lampioane, iar la târg poate fi cumpărată turtă dulce, se pot face călătorii cu sania trasă de cai şi pot fi văzute iesle vii în mărime naturală, zilnic, până în 21 decembrie.
Hartberg

Autenticitate, caracter, calitate, acestea sunt calităţile unuia dintre cele mai bune târguri de Crăciun din Austria. Cu măgărușii Flora și Egon și cu un patinoar, poate fi vizitat, zilnic, până în 23 decembrie.

Burgenland, Schloss Halbturn

Este un târg de Crăciun “panonic” cu  deosebit de multe alternative.

Rust

Un târg de Crăciun denumit “Adventmeile” cu tot ce ţine de sărbătorile de iarnă, organizat în fiecare sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, până în 21 decembrie.

Tirol, Mayrhofen

Târgul oferă o atmosferă calmă și plăcută, decoruri naturale, artă meșteșugărească. Copiii din clasele primare și cei de la grădinițe susţin spectacole, în fiecare sfârșit de săptămână, până în 20 decembrie.

Stubaital (Fulpmes, Mieders, Telfes, Neustift)

Într-una dintre cele mai cunoscute regiuni de ski din Austria se organizează un târg clasic și liniștit până începe sezonul turistic. Târgul se închide în 24 decembrie.

Innsbruck

În capitala Tirolului, Târgurile de Crăciun au o tradiție de 41 de ani.  Pe lângă târgul din centru în faţa “acoperișului auriu”, au loc târguri în tot orașul și pentru toată familia se găsește câte ceva de la artă manuală, artă modernă, podoabe, dulciuri, etc. Târgul este deschis, zilnic, până în 23 decembrie.

Kufstein

Micul dar frumosul orășel de pe Inn are mai multe târguri de Crăciun și anume pentru familii în parcul orașului cu carusel și călărit de ponei, pentru cei romantici și pentru gurmanzi la castelul vechi, pentru cei ce iubesc tradiția la Hödnerhof Ebbs, zilnic până în 21 decembrie.

Niederösterreich, Zwettl

Un oraș ca în povesti cu un centru ca din Evul Mediu, o ambianţă perfectă pentru sărbătorile de iarna. În perioada de advent se organizează diverse evenimente în Stift Zwettl unde se găsește și o expoziție de case din turtă dulce. Târgurile de Crăciun în forma lor tradițională nu mai sunt în program din 2010. Expoziția poate să fie vizitată până în 21 decembrie, între orele 10.00 – 18.00.

Mödling

În oraşul “mediteranian”, care poate să fascineze şi iarna, fără stres, de la Primărie până la Biserica Othmarkirche, fiecare poate să găseacă pe gustul şi placul său ceva deosebit, zilnic, până în 20 decembrie.

Vorarlberg, Feldkirch

În partea cea mai de vest a Austriei, toate străzile sunt împodobite feeric. Pe lângă deliciile culinare, standurile târgului de Crăciun oferă artă manuală, bijuterii, jucării și articole de decor specifice Crăciunului. În afară de acesta, sunt amenajate un carusel pentru copii o iesle în mărime naturală vie și, în fiecare joi, are loc o drumeție cu făclii. Târgul este deschis, zilnic, până în 23 decembrie.

Bregenz

Comercianții, artiştii plastici şi gastronomii se străduiesc în fiecare an să ofere ceva mai deosebit vizitatorilor şi să facă vizita la târg de neuitat. Aici se găsesc lucruri tradiționale, articole de Crăciun, lumânări, podoabe dar și bunătăți culinare.

Aroma vinului fiert și a turtei dulci este răspândită și în acest an pe toate străzile din centrul orașului. Târgul poate fi vizitat, zilnic, până în 23 decembrie.

Rodica Roșca

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.