Ziarul electronic al arădenilor

Tabelul periodic al elementelor a fost completat cu 4 noi simboluri.

tabelTabelul periodic al elementelor a fost completat cu patru noi simboluri reprezentând substanţe, iar această actualizare a făcut ca manualele de chimie din lumea întreagă să devină depăşite.

Elementele au fost verificate şi adăugate de Uniunea Internaţională de Chimie Pură şi Aplicată (International Union of Pure and Applied Chemistry/ IUPAC), zilele trecute.

În urma acestei decizii, cel de-al şaptelea rând din tabelul periodic al elementelor a fost în mod oficial completat.

Includerea acestor elemente chimice super-grele, realizate de om, temporar denumite 113, 114, 117 şi 118, reprezintă primele adăugiri operate în sistemul periodic după 2011.

Elementul 113 a fost descoperit de Institutul RIKEN din Japonia. Numele său provizoriu este „ununtrium“, iar simbolul său este Uut.

Elementele 115 şi 117 au fost descoperite de savanţii de la Institutul de cercetări nucleare Dubna din Rusia, Laboratorul Naţional Lawrence Livermore din California şi Laboratorul Naţional Oak Ridge din Tennessee. Numele lor provizorii şi simbolurile lor sunt „ununpentium“ (Uup), respectiv „ununseptium“ (Uus).

Elementul 118 a fost descoperit de echipe de la laboratoarele din Dubna şi California şi a primit numele provizoriu „ununoctium“ şi simbolul „Uuo“.

citiți mai multe pe mediafax.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.