Ziarul electronic al arădenilor

Studiu: Rolurile de mamă şi de soţie, principalele priorităţi ale femeilor

femeieRolurile de mamă şi de soţie sunt principalele priorităţi ale femeilor, împlinirea sufletească şi dezvoltarea profesională fiind mult mai puţin importante pentru acestea, potrivit unui sondaj realizat de postul de radio Itsy Bitsy FM.

Radio Itsy Bitsy a încercat să afle ce îşi doresc femeile, prin intermediul unui sondaj realizat online, potrivit unui comunicat de presă remis de postul de radio.

Potrivit acestui sondaj, femeile cer ajutorul abia când nu mai au timp sau sunt la capătul puterilor şi atunci apelează în principal la soţ sau la părinţi. Sondajul a mai scos la iveală faptul că doar 24,3% dintre femei sunt conştiente că fericirea depinde doar de ele însele.

„Ştim că mamele sunt adesea atât de concentrate pe nevoile copiilor şi ale familiei, încât uită să mai aibă grijă şi de ele. De aceea, în luna martie vrem ca toate femeile să se simtă susţinute, înţelese şi ajutate să-şi ofere momente de relaxare şi de bucurie. Şi le-am întrebat direct pe ele de ce au nevoie cu adevărat, creând apoi programe speciale pentru starea lor de bine. Aşa că, staţi pe frecvenţa Itsy Bitsy FM şi surprizele vor fi multe!“, a declarat Nadia Tătaru, directorul general al Itsy Bitsy FM.

Majoritatea doamnelor intervievate au precizat că fericirea lor depinde de alţii, 59,2% dintre ele legând starea de bine de soţ, 69,1% de copil, restul factorilor care aduc fericire în viaţa femeilor fiind viaţa profesională sau chiar societatea.

Pe de altă parte, deşi sunt adesea împărţite între foarte multe roluri în viaţă – cel de mamă, de soţie, de profesionistă sau de gospodină -, femeile se gândesc să apeleze la ajutorul altora, doar în ultimă instanţă.

Din sondajul Itsy Bitsy reiese că 84,6% dintre femei apelează în primul rând la sprijinul soţului/partenerului, solicitând cu precădere ajutor în gospodărie, supravegherea sau transportul copilului, dar şi suport emoţional – ascultare, înţelegere şi sfătuire.

Peste 52% dintre femeile intervievate cer ajutor divin atunci când dau de greu, rugându-se pentru linişte sufletească, sănătatea lor şi a familiei, pentru înţelepciune şi răbdare.

Doar 5% dintre aceste femei apelează la ajutor de specialitate, precum terapeut sau coach şi atunci când o fac, se confruntă deja cu situaţii de criză. Pentru a se relaxa şi a-şi recupera starea de bine, femeile, care au participat la sondaj, declară că ascultă muzică, fac o plimbare, aleg să gândească pozitiv sau să se roage. Apoi, în preferinţele lor de metode de regenerare urmează: ciocolata, somnul, sportul, lectura sau joaca cu copilul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.