Ziarul electronic al arădenilor

Studiu: Interesul arădenilor pentru achiziționarea de piese auto de pe Internet

piese-autoAtunci când vine vorba despre mașini, un lucru este cert. Românii le iubesc!

Domeniul auto este în continuă dezvoltare în toate regiunile țării, iar interesul oamenilor pentru automobile crește de la un an la altul.

Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendința locuitorilor din județul Arad de a căuta informații și de a achiziționa piese auto de pe Internet.

Un alt element cheie al cercetării se referă la o analiză comparativă între numărul service-urilor auto din județ și autoturismele înscrise pe plan local.

Utilizând datele acumulate de Institutul Național de Statistică și volumele de căutări înregistrate de Google în intervalul 2014 – 2016, Autohut a realizat o cercetare de piață prin care a monitorizat informații precum numărul de accidente din județul Arad raportat la numărul acestora la nivelul întregii țări.

De asemenea, a fost analizată și variația autoturismelor înmatriculate în ultimii doi ani în județ.

În 2015, numărul autoturismelor care circulau pe șoselele din Arad s-a majorat cu 4,99% față de anul anterior, când existau 115,298 mașini. Din acest punct de vedere, Arad este pe locul 29 în topul județelor cu cele mai mari creșteri, pe primul loc fiind Ilfov și pe ultimul București.

Pe întreg teritoriul județului Arad existau 258 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce înseamnă că în județ există 469 mașini/service.

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numărul accidentelor auto a crescut cu 0,92% în ultimele 12 luni în Arad, reprezentând 1,90% din numărul total de accidente la nivel național.

În acest context, interesul locuitorilor din Arad pentru cumpărarea de piese auto online a crescut cu 15,50% în 2015 față de 2014. Dintre acestea, cele mai căutate produse auto universale în Arad sunt anvelopele și bateriile auto.

Tendința locuitorilor din Arad de a cumpăra anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 20,80%, în timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 14,55%, dovadă fiind volumele de căutări înregistrate de Google.

„Anvelopele și bateriile auto sunt, fără indoială, unele dintre cele mai căutate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atât mai mult acum, când ne apropiem cu pași repezi de venirea iernii, oamenii încep să fie interesați de ele pentru a-și pune la punct mașinile“, a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.