Ziarul electronic al arădenilor

Premierul Dacian Cioloş a explicat de ce îl cheamă şi Julien

ciolosPremierul Dacian Cioloş a spus că cel de-al doilea prenume al său, Julien, a fost inspirat după personajul din cartea „Roşu şi negru“, de Stendhal, mama sa insistând chiar să fie primul prenume al său, în timp ce tatăl său a avut „o idee fixă cu Dacian”.

„Pur şi simplu, – ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit «Roşu şi negru», cu Julien Sorel. Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit Roşu şi negru, de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien“, a declarat premierul, la RRA.

El a mai spus că mama sa ar fi insistat chiar ca Julien să fie primul său prenume.

„Cum tata a fost cel care s-a dus la starea civilă să declare naşterea, a pus Dacian“, a adăugat premierul.

Dacian Cioloș s-a născut la data de 27 iulie 1969, în orașul Zalău. O parte a copilăriei a petrecut-o la Pericei, comuna din care este originară mama sa.

După absolvirea în 1987 a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Șimleul Silvaniei, specializarea Horticultură și Viticultură, a urmat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), obținând diploma de inginer horticultor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.