Ziarul electronic al arădenilor

Studiu Floria: Ce flori s-au căutat în județul Arad pentru sfârșitul anului școlar

Luna iunie aduce, an de an, începutul vacanței de vară pentru sute de mii de elevi din întreaga țară.

Ultimul “clopotel” a fost asteptat cu nerabdare atat de cei mici, cat si de cei mari, acestia pregatindu-se din timp pentru ultima zi de scoala.

Si cum nu exista sfarsit de an scolar fara flori sau coronite, romanii cumpara si daruiesc multe buchete in perioada asta. In acest sens, floraria online Floria a realizat un studiu pentru a afla cati elevi din judetul Arad au luat vacanta si, mai ales, cat de interesati sunt locuitorii din Arad de flori.

Cu ajutorul datelor oferite de Institutul National de Statistica, precum si a volumelor de cautari inregistrate de Google in ultimele 24 de luni, s-a analizat numarul elevilor din judetul Arad care au terminat scoala, precum si evolutia interesului locuitorilor din Arad pentru cele mai populare flori.

La nivel national, in 2017 au incheiat anul scolar aproximativ 2.550.000 de elevi din invatamantul preuniversitar, cu aproximativ 5% mai putin fata de cifrele inregistrate in urma cu 5 ani. In ceea ce priveste situatia din Arad, din 2011 pana acum, numarul elevilor din judet a scazut cu 6,48%, Arad fiind pe locul 21 in clasamentul judetelor cu cele mai mari scaderi.

In prezent, in Arad sunt aproximativ 52.500 de elevi in ciclul preuniversitar. Din acest punct de vedere, Arad se afla pe locul 23 in topul judetelor cu cei mai multi elevi, pe prima pozitie fiind Bucuresti, iar pe ultima Tulcea.

In acest context, din ce in ce mai multi locuitori din Arad au ales sa comande flori din magazinele online in perioada sfarsitului de an scolar, din dorinta de a economisi timp. In ultimul an, volumele de cautari pe Google s-au majorat cu 12,2% in judetul Arad.

In topul florilor cautate de aradeni in aceasta perioada se regasesc, in ordinea preferintelor:
– trandafiri

– lalele

– orhidee

– crini

– hortensii

– crizanteme

– bujori

– frezii

– garoafe

– gerbera

In afara florilor comune, exista interes si pentru cele deosebite.

“Si anul acesta, ca si in anii trecuti, am avut colectii dedicate sfarsitului de an scolar si absolvirilor. Exista mai multe tipare de consumatori si produse: sunt, in primul rand, buchetele cumparate de elevi sau studenti pentru profesori. Aici vorbim de buchete simple, omogene, cu o nota de clasic. Au o cromatica simpla si putine combinatii de flori. In general se aleg trandafirii sau florile foarte cunoscute, precum gerbera sau crinii. Se pune mare accent pe dimensiunea buchetului: sunt preferate buchetele mari, bogate.

Mai apoi, sunt buchetele pe care le primesc absolventii, de la parinti sau apropiati. Conceptul este diferit aici: se cauta flori cat mai exotice – protea, leucadendron, brassica, dalii. Se merge destul de mult pe contraste puternice sau pe combinatii inedite de culori. Avem, desigur, si binecunoscutele coronite. Noi am ales variante simple, diafane, cu flori mici, gingase”, a declarat Marina Popescu, general manager Floria.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.