Ziarul electronic al arădenilor

Studiu: Bănățenii cred că berea are darul de a-i aduce pe cei dragi împreună

bereBerea este o prezență constantă în viața de zi cu zi a bănățenilor, având darul de a-i aduce pe cei dragi împreună, relevă un studiu efectuat de compania de cercetare de piață Gfk România, la solicitarea Asociației Berarii României.

Mai mult, potrivit aceluiași studiu, aproape 70% din locuitorii Banatului cred că berea se potrivește perfect oricărei ocazii, fie că e vorba despre obișnuitele întâlniri cu familia și prietenii sau despre evenimentele festive.

Totodată, 70% din ei afirmă că berea este o băutură preferată în egală măsură de bărbați și femei.

„Fabricată din ingrediente naturale, modernă și contemporană, berea se potrivește perfect stilului de viață actual al locuitorilor Banatului, reprezentând un adevărat liant social; spiritul său convivial îi aduce pe cei dragi împreună, completând perfect momentele pe care le petrecem alături de familie și prieteni.”, a declarat Ciprian Dragoș Sandu, secretar general Asociația Berarii României.

Mai mult, însușirea berii de a completa perfect gustul preparatelor culinare reiese și din prezentul studiu, peste 50% din bănățeni afirmând că berea este o băutură care se potrivește foarte bine în timpul mesei. Totodată, 45% din ei cred că berea fără alcool este o bună alternativă la băuturile non-alcoolice.

„Atributele berii, recunoscute nu doar de locuitorii Banatului, ci de români în general, au completat foarte bine contextul economic al anului trecut, readucând piața berii pe un trend ascendent. Astfel, în 2015, volumul pieţei berii din România a atins 15,8 milioane hl, în creștere cu 6,5% față de cel înregistrat anul precedent. Contextul favorabil creat printr-o evoluție pozitivă a indicatorilor economici, și-a pus indiscutabil amprenta asupra vieții de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum, mai mulți români alegând să savureze o bere în momentele plăcute petrecute cu cei dragi”, a completat Ciprian Dragoș Sandu, secretar general Asociația Berarii României.

Sectorul berii, stimul pentru economia României

Producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul României, în special datorită caracterului său național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România.

Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorul berii generează, direct și indirect, peste 84.900 locuri de muncă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.