Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației.

Astfel, a fost depistat un tânăr, de 25 de ani, din Șiria, care conducea un autoturism, iar la control a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile belgiene, în anul 2014. În urma verificărilor efecuate s-a constatat că documentul este fals. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere și uz de fals. Pe raza municipiului a fost depistat un bărbat, de 51 de ani, din Arad, în timp ce conducea un moped, prin Piața Catedralei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Polițiștii au mai depistat un cetățean german, care conducea un autoturism, pe Bulevardul Revoluției din municipiu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un bărbat de 31 de ani, din Timiș, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe strada Lucian Blaga din municipiu. Polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, pe care acesta a refuzat-o. Bărbatul a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit un doar de cercetare penală.

Incendiu la o casă din Sebiș

Pompierii au intervenit, duminică, în jurul orei 3.30, la o locuinţă particulară din oraşul Sebiş, pentru stingerea unui incendiu. Situaţia de urgenţă a fost semnalată de proprietar, la serviciul unic 112. Pompierii au constatat că incendiul se manifesta în podul locuinţei, propagat la acoperiş, favorizat de prezenţa materialelor combustibile din pod (haine şi alte materiale textile). Pentru că între acoperiş şi restul locuinţei nu este planşeu de beton, exista posibilitatea propagării focului şi la camerele de locuit. După o intervenţie de aproximativ 30 de minute, incendiul a fost izolat, fără să se propage la camerele de locuit. Incendiul a fost stins în aproximativ 60 minute, dar au ars 30 mp de acoperiş, izolaţie, coame, rigips şi materiale textile aflate în pod. Incendiul s-a declanșat din cauza coșului de fum, care era netencuit pe aproximativ 20 cm şi prezenta fisuri.

Acțiune a polițiștilor din Sântana

Polițiștii din Sântana au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune în incinta pieței agroalimentare din oraș și a zonelor adiacente acesteia, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care nu respectă legislația privind actele de comerț, respectiv transportul și comercializarea materialului lemnos. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 21 de vehicule, fiind aplicate 10 amenzi, în valoare totală de 4.790 de lei. Oamenii legii au depistat un bărbat, de 59 de ani, și o femeie, de 39 de ani, din Sântana, în timp ce ofereau spre comercializare, în incinta pieței agroalimentare, țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, în valoare totală de 150 de lei. Cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform Legii 12/1990, cu câte 500 de lei, iar țigările au fost indisponibilizate. Aceste acțiuni vor continua pe tot parcursul anului, în toate localitățile din județ, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Cetăţean sirian cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au depistat un bărbat din Siria, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document grecesc fals, cu scopul de a ajunge în Germania. Bărbatul era pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria și s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile greceşti. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că documentul prezentat la control este fals. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul se numeşte Aslan N., este cetăţean sirian şi are 39 de ani. El a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 euro, şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă Germania şi nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.