Ziarul electronic al arădenilor

Vreau să am propriul HOTEL! – Ce dotări sunt necesare pentru a înființa o asemenea afacere

Ți-ai pus planurile pe hârtie și vrei să îți deschizi un hotel? Vei avea nevoie de foarte multe lucruri ca să îl pui pe picioare.

Însă cum totul este la îndemână în zilele de azi, și rândurile următoare îți pot fi de folos și chiar sursă de inspirație pentru achizițiile ce trebuie făcute pentru ca hotelul tău să fie pregătit din toate punctele de vedere.

Iată ce tip de echipamente sunt necesare pentru deschiderea unui hotel

Mobilier și așternuturi

Deschiderea unui hotel presupune o serie de dotări și facilități. Printre acestea, unele dintre cele mai importante sunt mobilierul, minibarul, echipamentul audio și TV, textilele și așternuturile pentru camerele care urmează a fi puse în funcțiune.

Este recomandat să cauți un furnizor accesibil la preț și care să poată personaliza ofertele în funcție de cerințele pentru hotelul tău. Pe de altă parte, furnizorul respectiv poate deveni un partener de afaceri de încredere, așa că, primul contact este foarte important.

Produse de curățenie

Un alt aspect important de luat în calcul atunci când se pun la punct ultimele detalii înainte de deschiderea unui hotel este chiar curățenia. Și aici vei avea nevoie de furnizori de încredere și cu produse de calitate, specifice activităților din domeniu. Colaborarea cu astfel furnizori este, de obicei, de lungă durată și chiar poți să vezi aici cărucioare de curățenie profesionale de pe Romsales.ro, unele dintre produsele necesare pentru acest tip de afacere.

Dotări pentru băi

Băile camerelor trebuie să fie foarte bine puse la punct. Se spune că o primă impresie este lăsată chiar de această încăpere, iar clientul este cel care poate spune dacă merită deranjul sau nu.

Pe lângă obiectele sanitare de top, vei avea nevoie de uscătoare de păr, căzi cu hidromasaj, dacă este în planuri, produse de igienă corporală, prosoape și alte asemenea dotări utile.

Echipamente pentru restaurant și bucătărie

Majoritatea hotelurilor se deschid cu tot cu restaurante. Nu este neapărat o regulă, însă ajută foarte mult în business să oferi clienților toate facilitățile necesare. Echipamentele pentru restaurant și bucătărie sunt variate, însă poți opta fie pentru cele second hand, fie pentru cele nou-nouțe și în garanție.

Masa de lucru, plitele, cuptoarele, hotele, frigiderele, congelatoarele, mobilierul pentru restaurant și chiar containerele de reciclare sunt doar câteva dintre dotările fără de care restaurantele și bucătăriile de hotel nu pot funcționa.

Servicii business

Dacă hotelul tău își adresează serviciile și pentru cei care fac afaceri, atunci planurile de dezvoltare trebuie să cuprindă și dotările necesare în acest sens. Sălile de conferință trebuie să aibă internet de cea mai bună calitate, precum și ventilație optimă, mobilier confortabil, sistem de iluminat, proiectoare și ecrane, sisteme audio și de videoconferințe.

Este adevărat că asemenea facilități sunt destul de costisitoare, însă dacă achiziționezi din start produse de calitate, acestea vor putea fi folosite destul de mult timp.

Așadar, acestea sunt câteva dintre facilitățile, dotările și echipamentele necesare pentru deschiderea unui hotel. Totul trebuie pus pe listă înainte de orice achiziție și, evident, cu o verificare în prealabil a produselor și calității acestora.

foto: cottonbro studio/Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.