Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 2.500 de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate de la un bărbat din municipiul Arad, în urma unei percheziții făcute de polițiști la domiciliul acestuia.

În cursul zilei de marți, polițiștii de la Secția nr. 2 Rurală Arad, împreună cu cei de la Biroul Ordine Publică, dar și cu cei de la Secția nr. 1 Vlaicu și din Nădlac, sprijiniți de lucrători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de contrabandă. „Polițiștii au efectuat o percheziție în locuința unui bărbat de 31 de ani, domiciliat pe raza municipiului Arad, în urma căreia a fost depistată și indisponibilizată cantitatea de 51.600 fire țigarete de diferite mărci, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Tineri cercetați de polițiști pentru furturi

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad cercetează trei tineri, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Arad, care, în data de 3 octombrie 2018, ar fi sustras o baterie auto dintr-un autoturism parcat pe strada Andreny Karoly din municipiu. Alți doi tineri arădeni, de 21 și 24 de ani, au fost identificați în urma investigațiilor efectuate ca fiind autorii unui furt din locuință. Aceștia, la data de 9 septembrie 2018, prin tăierea lacătului, ar fi pătruns pe terasa unui bloc de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, de unde ar fi sustras mai multe scule de lucru și un cort. Prejudiciul, în valoare de 1.500 de lei, a fost recuperat. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuată documentarea activității infracționale a celor în cauză.

Autoturisme neînmatriculate și cu numere false

Doi bărbați, din Arad și Lipova, sunt cercetați de polițiștii rutieri pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere. Conform IPJ Arad, polițiștii din orașul Lipova au depistat luni, în trafic, un bărbat de 61 de ani, din Lipova, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, care avea aplicate numerele de înmatriculare ale altui autoturism. „A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat și cu numere false“, a precizat IPJ Arad. De asemenea, un bărbat de 43 de ani, din Arad, a fost depistat în trafic de polițiștii de la Serviciul Rutier în timp ce conducea, pe strada Cocorilor, un autoturism neînmatriculat. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

Urmăriţi general, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române pentru executarea unor pedepse privative de libertate. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român V.M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, având de executat 9 luni de închisoare. La același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român T.I., în vârstă de 41 de ani, domiciliat în judeţul Dâmboviţa. La efectuarea verificărilor specific s-a constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, având de executat 2 ani de închisoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.