Ziarul electronic al arădenilor

Seif cu bani, furat din Primăria Livada

Un seif în care se aflau bani a fost furat, în noaptea de luni spre marți, din sediul Primăriei Livada, hoții dezactivând sistemul de alarmă.

În seif se aflau banii ce urmau să fie plătiţi beneficiarilor de ajutor social, dar şi încasări din taxe şi impozite locale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, Lorena Radu, a declarat, pentru Agerpres, că angajaţii Primăriei Livada au reclamat, marţi, dispariţia seifului din camera casieriei instituţiei.

„În noaptea de luni spre marţi, persoane deocamdată necunoscute au intrat în sediul Primăriei, prin escaladarea unui geam pe care l-au spart, şi au sustras seiful în care se afla o sumă de aproximativ 13.000 de lei. În momentul de faţă se fac cercetări pentru identificarea autorilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Primarul comunei, Iosif Bimbo, a declarat pentru Agerpres că hoţii au smuls din perete cablurile de la sistemul de alarmă, pe care l-au dezactivat.

„Camerele de supraveghere au rămas în funcţiune, iar imaginile le-am dat Poliţiei, pentru cercetări. Suntem uimiţi că au putut sustrage acest seif, care are undeva la 400 de kilograme, fiind un model vechi, cu pereţi încărcaţi cu plumb. Seiful, care are o înălţime de un metru şi se afla la parterul clădirii, a fost scos pe fereastră“, a declarat primarul.

Conform sursei citate, în cursul zilei de luni, Primăria a scos din bancă bani pentru plata ajutoarelor sociale, astfel că majoritatea sumei sustrase era pentru beneficiarii acestui drept, însă erau şi bani încasaţi din taxe şi impozite locale.

Poliţiştii verifică imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei, dar şi altele de pe posibilele trasee ale hoţilor, pentru a încerca identificarea acestora.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.