Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Şapte migranţi afgani au fost prinşi când încercau să treacă graniţa în Ungaria ascunşi într-un camion, în timp ce un migrant algerian a vrut să ajungă în ţara vecină pe jos, traversând un câmp.

Camionul, verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei  Vărşand, era condus de un cetăţean grec, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse produse în Cehia. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în România. Totodată, în zona oraşului Nădlac, la aproximativ 100 de metri de graniţă, poliţiştii de frontieră au observat o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp. Aceasta a fost dusă la sediul sectorului pentru verificări, stabilindu-se că este vorba de un bărbat din Algeria, în vârstă de 33 de ani.

Nu au respectat carantina

Un bărbat și o femeie din orașul arădean Sântana sunt cercetați penal pentru că nu au respectat măsura carantinării instituită asupra lor. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, marți, că polițiștii din Sântana cercetează un bărbat în vârstă de 44 de ani și o femeie în vârstă de 41 de ani, ambii din din acest oraș, care nu au respectat măsura carantinării instituită asupra lor. „În urma verificărilor efectuate de polițiști la domiciliu s-a stabilit faptul că aceștia, împreună cu cei doi copii minori, s-au deplasat în județul Bistrița-Năsăud. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Ordin de protecție provizoriu

O femeie din Sântana a fost agresată și amenințată cu acte de violență de soțul ei, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului. Bărbatul este cercetat de polițiștii din orașul Sântana. „Polițiștii din orașului Sântana cercetează un arădean în vârstă de 42 de ani, care, la data de 17 iulie, ar fi îmbrâncit-o și amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, în timp ce se aflau la domiciliul de pe strada Bistriței, din localitatea Sântana“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu. De asemenea, în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și amenințare.

Carte de identitate falsă la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici au depistat o femeie din Iran care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităților din Bulgaria, care s-a dovedit a fi falsă. femeia era pasageră într-un tren cu destinația Budapesta și s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare. Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total. În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au descoperit asupra persoanei un document cu datele sale reale, emis de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, stabilind astfel că persoana în cauză este cetățean iranian, în vârstă de 50 de ani. Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.