Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează doi bărbați din localitatea arădeană Toc, bănuiți de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În dimineața zilei de 26 februarie au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară. Din imobilul deținut de un bărbat 45 de ani, din localitatea Toc, au fost ridicate o armă letală de proveniență industrială calibrul 20, cu 9 cartușe aferente, 66 de cartușe de diferite dimensiuni, toate având capsa nepercutată, un dispozitiv de tip night vision, 7 lațuri și două capcane pentru imobilizarea vânatului. La imobilul unui bărbat de 73 de ani, din aceeași localitate, au fost găsite 20 de cartușe calibru 12 cu capse nepercutate și 4 capcane neautorizate (lațuri)“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă într-un dosar penal, sub supravegherea procurorului de caz.

Cercetați pentru contrabandă cu țigarete

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad au desfășurat mai multe acțiuni pentru depistarea persoanelor care comercializează produse accizabile fără respectarea cadrului legal. În Piața „Mihai Viteazul“ din municipiul Arad a fost depistat un arădean de 45 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 1.000 de țigarete timbrate necorespunzător. De asemenea, în Piața Catedralei, o arădeancă de 66 de ani avea asupra sa 500 de țigarete netimbrate, iar un alt arădean, de 41 de ani, a fost depistat în trafic, în timp ce transporta 3.120 de țigarete de diferite mărci, netimbrate și timbrate necorespunzător. Întrega cantitate de țigarete, susceptibilă a proveni din contrabandă, a fost ridicată în vederea confiscării, persoanele depistate fiind cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Ordine de protecție provizorii

Trei bărbați din Arad și Sântana sunt cercetați penal, după ce și-au agresat membri ai familiei. Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 26 februarie, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 42 de ani, din Arad, care și-ar fi bruscat și amenințat soția. Pe numele unui tânăr de 24 de ani, din Sântana, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, acesta fiind cercetat pentru lovirea soției sale. Un arădean de 35 de ani este cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție, după ce, în după-amiaza zilei de 26 februarie, s-a apropiat la o distanță mai mică de 100 metri de domiciliul mamei și soției sale, amenințându-le cu acte de violență. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. „În toate cazurile au fost întocmite dosare penale“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Se plimba pe stradă, fără mască

Un tânăr din orașul Sântana este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat că, în după-amiaza zilei de 26 februarie, polițiștii din Sântana au depistat, pe raza acestui oraș, un tânăr în vârstă de 24 de ani, în timp ce se plimba fără a purta mască de protecție. „În urma verificărilor efectuate s-a constatat că pe numele celui în cauză, domiciliat în Sântana, a fost emisă o dispoziție de carantinare pentru perioada 19 februarie – 4 martie 2021“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.