Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 114 martie 2021.

În Banat, la începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3…-2 grade.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

În Crișana, valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12…14 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5…6 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 10 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -5…-2 grade.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.