Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 50 de șoferi care au parcat autovehiculele în locuri nepermise din municipiul Arad au fost depistați și sancționați de polițiștii locali.

„Direcția Generală Poliția locală Arad continuă activitățile privind descurajarea conducătorilor auto care aleg să staționeze sau să parcheze neregulamentar pe pistele obligatorii pentru pietoni și/sau pentru bicicliști ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare, în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea. În acest sens, în doar câteva zile au fost depistați 51 de șoferi care au refuzat să folosească parcările municipalității, alegând să oprească în stațiile de autobuz sau cele destinate taximetrelor, pe trotuar, ori piste de biciclete, obstrucționând cu mașinile lor traficul. Toți acești șoferi au fost sancționați de către echipajele cu atribuții de circulație pe drumurile publice cu amenzi în valoare totală de 10.730 lei“, a anunțat DGPL Arad.

Nu a respectat măsurile dispuse prin ordin

Un bărbat din localitatea arădeană Sălăjeni este cercetat penal pentru că nu a respectat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști pe numele său. Biroul de presă al IPJ Arad a informat, vineri, că polițiștii din orașul Sebiș cercetează un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Sălăjeni, care a încălcat prevederile ordinului de protecție provizoriu emis pe numele său la data de 14 octombrie. Conform oamenilor legii, bărbatul s-a întors la locuința concubinei sale, unde a provocat scandal. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, fiind dispusă și măsura controlului judiciar pentru 30 de zile“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Urmărit național, depistat de o patrulă mixtă

O patrulă mixtă, formată din polițiști de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu și jandarmi de la I.J.J. Arad, au depistat, în cursul zilei de joi, pe Calea Aurel Vlaicu, un sucevean în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Suceava au emis, la data de 14 octombrie, un mandat de executare a pedepsei închisorii de doi ani 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. „Bărbatul a fost predat polițiștilor de la Serviciul Investigații Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Arad“, se arată într-o informare remisă, vineri, presei de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Migranți reținuți de polițiștii de frontieră

Nouă migranţi din Afganistan au încercat să iasă ilegal din ţară, în ultimele 24 de ore, fiind prinşi pe jos pe autostradă, pe câmp şi într-un camion, în zona Nădlac. Primul grup a fost observat de poliţiştii de frontieră că se deplasa pe jos pe autostrada A1, spre Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Este vorba de doi bărbaţi de 18 şi 25 de ani şi un copil de 16 ani. După aproximativ o oră, pe câmp, în aceeaşi zonă, au fost prinşi mergând pe jos spre graniţă cinci copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, tot din Afganistan. În PTF Nădlac II, la ieşirea din ţară, a fost verificat un camion condus de un cetăţean bulgar, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi sanitare în Germania. În remorcă, a fost găsit şi un bărbat din Afganistan, în vârstă de 26 de ani. În toate cazurile, migranţii afgani au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Ei sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.