Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Zece echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat, joi dimineață, respectarea normelor de protecție împotriva COVID19, în stații de tramvai, piețe, supermarketuri, mall, magazine de bricolaj și alte locuri publice din municipiu.

„În primele trei ore ale acțiunii au fost abordate sute de persoane și s-au aplicat 32 de procese verbale, amenzile aferente totalizând 10.000 lei. Cea mai des întâlnită contravenție a reprezentat-o nepurtarea ori purtarea incorectă a măștii de protecție (sub bărbie sau doar peste gură). Incidența relativ ridicată a acestui tip de comportament chiar și în rândul personalului comercial a făcut ca  o parte semnificativă din sancțiuni să fie aplicate acestor angajați care interacționează cu un mare număr de arădeni“, a informat DGPL Arad. Direcția Generală Poliția Locală a anunțat că va continua zilnic verificările în Arad. În următoarele zile, vor fi verificate și spațiile din proximitatea/incinta unităților de învățământ.

Acțiuni ale polițiștilor arădeni

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, miercuri, au fost verificate 113 restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 8 mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, dintre care 125 pentru nepurtarea măștii de protecție și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. „Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur“, a transmis IPJ Arad.

Tânăr implicat într-un eveniment rutier

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Bacău, a fost implicat, miercuri, într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe raza municipiului Arad. „În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 1,17 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Conform procedurii, în acest au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, tânărul este cercetat penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Tunisiancă cu document de călătorie fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici au depistat o femeie din Tunisia, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind un document de călătorie fals. Femeia a fst depistată când s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, ea fiind pasageră într-un tren care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena. La controlul specific, femeia a prezentat o carte de identitate care purta însemnele autorităţilor din Franţa. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean din Tunisia, în vârstă de 23 de ani. Aceasta a declarat că intenţiona să folosească documentul pentru a ajunge în Vestul Europei. Tunisianca este cercetată pentru fals privind identitatea şi trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.