Ziarul electronic al arădenilor

Alte 11 şcoli şi 18 formaţiuni de studiu din Arad au trecut în scenariul roşu din cauza COVID-19

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a aprobat, joi, noile scenarii în care funcţionează şcolile şi grădiniţele din judeţ, la doar două zile de la ultimele modificări, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult, iar în patru localităţi a depăşit 3 la 1.000 de locuitori.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a anunţat că, în urma deciziei CJSU, alte 11 şcoli şi 18 formaţiuni de studiu (clase de elevi sau grupe de grădiniţă) au intrat în scenariul roşu. Marţi, erau în scenariul roşu doar patru şcoli din judeţ şi 50 de formaţiuni de studiu, iar joi sunt 15 şcoli şi 68 de formaţiuni de studiu.

În majoritatea cazurilor, şcolile sau clasele de elevi şi preşcolari sunt în scenariul roşu după confirmarea infectării cu COVID-19 a unor copii sau cadre didactice.

Totuşi, potrivit CJSU Arad, în patru localităţi din judeţ, toate şcolile şi grădiniţele au trecut la studiul online, pentru că s-a depăşit incidenţa de 3 cazuri la 1.000 de locuitori: Curtici (incidenţă 4,54), Zerind (4,12), Livada (3,33) şi Tauţ (3,31).

Conform ISJ, în scenariul galben se află, de joi, 199 de unităţi şcolare, faţă de 185 marţi. În scenariul verde vor funcţiona, în următoarea perioadă, 233 de unităţi şcolare, faţă de 258, câte erau marţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.