Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din comuna arădeană Șiria a fost reținut de polițiști și este cercetat penal pentru că nu a respectat regimul armelor și munițiilor.

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei din Șiria și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat, la data de 19 ianuarie, o percheziție la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Șiria. Bărbatul era bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. „În urma activităților efectuate a fost indisponibilizată o armă cu țeavă scurtă (pistol cu butoiaș) și 5 cartușe cu capse nepercutate cu glonț, deținute fără drept“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Țigări netimbrate, confiscate de jandarmi

Un bărbat și o femeie, ambii din Arad, au fost depistați în flagrant, de un echipaj de jandarmerie, în timp ce manipulau 125 de pachete de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. Cei doi au fost depistați în zona Pieței Fortuna,  chiar în momentul în care se pregăteau să transporte dintr-un autoturism mai multe pachete cu țigări netimbrate, pentru a fi distribuite în piață. La vederea echipajului de jandarmi, cele două persoane au devenit agitate și au încercat să se îndepărteze de autoturismul în care erau depozitate țigările netimbrate. Pe numele celor două persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Țigările netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării.

A furat șampanie dintr-un supermarket

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un arădean, în vârstă de 31 de ani, care a fost depistat în flagrant delict în timp ce sustrăgea două sticle de șampanie, dintr-un supermarket situat pe strada Banu Mărăcine din municipiu. „Prejudiciul, în valoare de 1.600 de lei, a fost returnat societății comerciale, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt“, se precizează într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Aproape 500 de amenzi, aplicate în trafic

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 497 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 202.000 de lei. Dintre acestea, 196 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 301 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 25 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.