Ziarul electronic al arădenilor

Minore obligate să se prostitueze în municipiul Arad. Patru persoane, reținute

Mai multe persoane au fost reținute și sunt cercetate pentru trafic de minori, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în trei județe, printre care și Arad.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Arad, au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2018 – 2019, mai multe persoane, cu vârste între 19 și 55 de ani, ar fi racolat victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, prin oferirea unor sume de bani. Ulterior, victimele ar fi fost exploatate prin constrângere psihică și acte de violență.

Victimele, care proveneau din familii destrămate, cu o situație financiară precară, ar fi fost obligate să practice prostituția pe raza municipiului Arad, banii obținuți fiind însușiți în totalitate de persoanele cercetate“, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

În cadrul acțiunii, la data de 16 ianuarie 2020, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare în Arad, 2 în Vaslui și una în Neamț.

„Față de 4 persoane, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acestea au fost prezentate Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, instanța de judecată dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori“, se mai menționează în comunicatul de presă.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Brașov, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Vaslui, S.C.C.O. Neamț, I.P.J. Vaslui, I.P.J. Arad și I.J.J. Vaslui.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.