Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați din Sânmartin sunt cercetați penal, pentru că au furat de două ori din aceași casă.

Cei doi, cu vârste de 25, respectiv 30 de ani, au fost identificați de polițiștii din Macea. Unul dintre bărbați, în vârstă de 30 de ani, în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2019, a pătruns prin efracție, distrugând două uși, într-un imobil nelocuit de pe raza localității Sânmartin, de unde ar fi sustras o motopompă electrică. Câteva zile mai târziu, în noaptea de 11 spre 12 decemebrie 2019, împreună cu un tânăr de 25 de ani, din aceeași localitate, bărbatul a pătruns în același imobil, de unde a sustras mai multe aparate electrocasnice, două mașini de cusut, o combină muzicală, un DVD player, o drujbă, două colțare, o canapea, o comodă cu oglindă, tablouri și obiecte din argint. Cei doi bărbați au transportat bunurile cu o autoutilitară. Polițiștii efetuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuată documentarea infracțională a celor în cauză.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii de la Secția nr. 2 din cartierul Micălaca au emis, luni, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui arădean, în vârstă de 37 de ani, care și-a amenințat concubina și pe fiica minoră a acesteia cu acte de violență. „În acest caz a fost dispusă evacuarea bărbatului din locuință, acesta având interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de victime și de a le contacta sub orice formă“, se precizează într-o informare remisă presei de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 168 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 34 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 134 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.  De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Sirian depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au depistat un cetăţean sirian, solicitant de azil în România, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Sirianul a fost depistat la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria, fiind reţinut şi condus la sediul Sectorului P.F. Nădlac-Nagylak, pentru cercetări. Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză este cetăţean din Siria, în vârstă de 35, fiind solicitant de azil în România. Acesta a declarat că dorea să ajungă în vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.