Ziarul electronic al arădenilor

Lesa pentru câine – cum o alegi corect?

O plimbare prin parc alături de micul patruped este deseori o plăcere, nu-i așa? Vei spune probabil că deseori este un cuvânt nepotrivit, pentru că ai cu certitudine zile, îndeosebi dimineți, în care nu ai vrea să renunți nicicum la confort, dar în care blănosul tău insistă să îl scoți afară. Și îl scoți, pentru că-l iubești!

Oricum ar fi, ai nevoie de o lesă – pentru că aceasta este, din câte am auzit, obligatorie prin lege. Însă nu acesta este motivul principal pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de produs, ci siguranța (patrupedului și, în cazul în care acesta este agresiv, a celor din jur). De aceea trebuie să alegi o lesă pentru câini de calitate, realizată dintr-un material rezistent, pe care să nu dai însă o avere.

În prezentul articol îți vom oferi câteva sfaturi pentru a alege corect acest produs. Sperăm să îți fie de ajutor!

Lesa pentru câine – de ce trebuie să ții cont când o alegi?

Există o mare varietate de elemente care trebuie luate în considerare atunci când selectezi o lesă pentru câinele tău – de la materialele din care este concepută și design, până la dimensiunea și greutatea animalului. Aceste criterii sunt importante și atunci când se alege o lesă pentru pisici.

Revenind la cele pentru câini, în primul rând trebuie să ţii cont de materialul din care acestea sunt fabricate: nailon, piele, materiale textile, metal etc. Cu siguranță că nu vei achiziţiona o lesă din lanţ metalic pentru un câine de talie mică, la fel cum nu este recomandat să iei o lesă retractabilă dacă ai un câine a cărui greutate depășește 30 de kilograme.

Nailonul este cel mai obișnuit material din care sunt făcute aceste accesorii pentru câini. Lesele de nailon sunt, în general, mai bune pentru cățelușii micuți, pentru că utilizate la câinii de mari dimensiuni le pot provoca acestora răni la nivelul lăbuțelor, în special atunci când trag, aleargă sau sunt agitați.

Lesele din piele, deși nu sunt la fel de populare și des întâlnite precum cele din nailon sau cele de tip lanţ metalic, sunt la fel de durabile și deosebite din punct de vedere vizual, iar proprietarii de câini de mari dimensiuni le apreciază în mod special pentru aceste caracteristici. Materialul din care acestea sunt realizate „se înmoaie” cu timpul, nemaifiind așa de rigid și incomod pentru patrupezi.

Este foarte important să ții cont şi de sistemul de prindere al zgărzii! Pentru câinii puternici este bine să alegi un mecanism de prindere durabil. Același lucru este valabil și pentru lesa pentru pisici – aceasta trebuie sa aibă un sistem de prindere cât mai puternic, care să dureze un timp îndelungat și să nu îi permită animalului să se desprindă și astfel să se piardă.

Un rol important în alegerea unei lese pentru patruped îl are, desigur, și designul. Însă acest criteriu este subiectiv, deoarece doar tu știi ce model și ce nuanță s-ar potrivi mai bine animalului tău de companie – așadar, alege ce îți place!

PetVet – gamă variată de lese pentru câini și pisici

PetVet Shop, magazin online specializat în comercializarea produselor alimentare și non alimentare pentru animale, îţi propune o gamă extrem de variată de lese pentru câini şi pisici. Compania furnizează doar produse de calitate, fabricate de companii de top precum Ruffwear, Julius K9 sau Flexi Bogdahn International GmbH & Co.

Așadar, fie că ai nevoie de o lesă rezistentă pentru câini, de una estetică pentru micuța ta felină sau vrei produse de calitate pe care să le pui la dispoziția clienților tăi în petshop-ul pe care îl deții, vizitează petvet-shop.ro. În cazul în care ai nevoie de mai multe detalii cu privire la produsele existente pe site, livrare sau plată, nu ezita să ceri ajutorul echipei PetVet!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.