Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie a fost tâlhărită pe o stradă din municipiul Arad, iar agresorul a fost prins, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție aj Județului Arad a informat, luni, că în data de 29 noiembrie, polițiști de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu, împreună cu cei din Peregu Mare, au identificat un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din județul Timiș, care, la data de 25 noiembrie, prin amenințarea victimei, i-ar fi smuls poșeta, în care se aflau 4.100 de lei, în parcarea unui imobil de pe strada Cocorilor, din municipiu. „Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar magistrații de la Judecătoria Arad au dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Agenți economici, amendați

Trei agenți economici care dețin restaurante și baruri ce desfășoară permanent activități de organizare evenimente în zona comercială a Ștrandului Neptun au fost sancționați contravențional, de polițiștii locali din Arad. „Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate amenzi în cuantum de 7.500 de lei, în conformitate cu prevederile HCLM 192/2017, unor agenți economici aflați la prima abatere. În caz de neconformare, agenții economici pot fi sancționați în continuare până la intrarea în legalitate, cu amenzi în cuantum mărit, putându-se ajunge chiar și la aplicarea măsurii complementare de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OG 99/2000“, a precizat Direcția Generală Poliția Locală Arad. În perioada următoare, controalele tematice în acest sens vor fi continuate de polițiștii locali, la toți agenții economici care derulează activități de alimentație publică în zona comercială a Ștrandului Neptun. DGPL Arad a precizat că, potrivit art.7(2) din HCLM 192/2017, solicitanţii autorizaţiei de funcţionare, autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau ai avizului pentru orarul de funcţionare au obligaţia de a depune dosarul pentru autorizare/avizare în termen de 90 de zile de la data deschiderii punctului de lucru la Oficiul Registrului Comerţului.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Un mandat a fost emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui bărbat de 70 de ani, din Sânpetru German, care are de executat o pedeapsă privativă de libertare de 3 ani și 6 luni, pentru evaziune fiscală. De asemenea, un bărbat de 31 de ani, din Vladimirescu, urmărit național din data de 30 august, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Arad au emis un mandat de executarea pedepsei închisorii, a fost depistat de polițiștii de la Investigații Criminale. Bărbatul din Vladimirescu are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani, pentru savârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Sirian descoperit ascuns într-un tren

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat ascuns, într-un tren care circulă pe relaţia Bucureşti – Budapesta, un tânăr sirian, care a încercat să iasă ilegal din ţară. Sirianul era ascuns în toaleta unui vagon și nu a putut prezenta un document de trecere a frontierei. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este un cetăţean sirian, are 24 de ani, solicitant de azil în România. Sirianul a declarat că intenționa să treacă ilegal frontiera în Ungaria, având ca destinaţie finală Olanda. Tânărul a mai fost depistat de polițiștii de frontieră, în urmă cu două zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, încercând să iasă ilegal din ţară, tot cu un tren care circula în regim internaţional, fiindu-i întocmit dosar penal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.