Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe drumuri judeţene şi comunale din Arad au fost inundate, vineri, după revărsarea Crişului Alb, iar o localitate este izolată, în condiţiile în care apa are un nivel de aproape un metru pe drum.

„Din cauza creşterii cotelor râului Crişul Alb, drumul comunal DC 50 a fost inundat cu o lamă de apă de aproximativ un metru. În localitatea Tărmure se poate ajunge doar cu utilaje. Detaşamentul de Pompieri Sebiş a dislocat în zonă echipaje de pompieri, utilaje şi o barcă, pentru a asigura transportul urgenţelor din localitatea Tărmure până la reluarea circulaţiei“, a informat ISU Arad. De asemenea, trei drumuri judeţene care leagă localitatea Dieci de localităţile Almaş, Crocna şi Revetiş sunt inundate. „Cele trei drumuri sunt inundate cu un nivel al apei de circa 30 de centimetri, după ce Crişul Alb s-a revărsat. Sunt afectate mai multe segmente din aceste drumuri şi se circulă cu dificultate“, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Dieci, Liviu Burta. Conform sursei citate, în zona comunei au fost inundate şi câteva sute de hectare de terenuri agricole.

Acțiune a polițiștilor, în municipiu

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Arad, cu sprijinul Serviciului Rutier și împreună cu agenți ai Poliției Locale și jandarmi de la I.J.J. Arad, au organizat, în cursul zilei de joi, o acțiune pe linia prevenirii faptelor ce aduc atingere ordinii și liniștii publice și a reducerii riscului rutier, pe raza municipiului. „Au fost efectuate 12 filtre, legitimate 196 de persoane și controlate 123 de autovehicule, iar în urma activităților desfășurate au fost constatate 57 de contravenții, după cum urmează: 44 la O.U.G. 195/2002; 8 la L. 61/1991; 3 la la L. 12/1990; 2 la L. 55/2020. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și indisponibilizate bunuri, în valoare de aproximativ 540 de lei“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad

Sub influența substanțelor interzise

Un tânăr de 21 de ani, din Horia, aflat sub influența substanțelor psihoactive, a fost depistat de polițiștii din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism. „În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit o valoare pozitivă la THC 5. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive consumate. Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor interzise“, a informat IPJ Arad. De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 47 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Radnei din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,47 mg/l alcool în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au depistat trei cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Vestul Europei.  Migranții au fost depistați la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria, fiind reţinute imediat şi conduse la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Maroc, solicitanți de azil în România, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor trei persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.