Ziarul electronic al arădenilor

PTF Nădlac II – Csanadpalota (Ungaria), redeschis pentru traficul de autoturisme

Autorităţile de frontieră române şi ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin PTF Nădlac II – Csanadpalota, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit IGPF, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest, autorităţile de frontieră române şi ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin PTF Nădlac II – Csanadpalota.

De asemenea, a fost reluat traficul internaţional de persoane şi mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin PTF Cenad şi Salonta.

La începutul lunii aprilie, pentru fluidizarea traficului de marfă, autorităţile din cele două state au decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor, PTF Nădlac II fiind deschis în această perioadă exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.

În prezent, la graniţa cu Ungaria, sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei – 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, PTF Săcuieni.

„Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, pentru evitarea apariţiei suprasolicitărilor în unele dintre acestea“, arată IGPF.

Activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar, total sau parţial, în PTF Carei – feroviar, judeţul Satu Mare şi PTF Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.