Ziarul electronic al arădenilor

Secretele mâinilor îngrijite: Află cum să îți păstrezi mâinile sănătoase și frumoase!

Mâinile sunt cel mai important accesoriu. Sunt și principalele noastre ajutoare în orice vrem să facem și trebuie să le menținem nu numai frumoase, ci și sănătoase. Îngrijirea mâinilor ar trebui să fie la fel de importantă ca spălatul pe dinți. Aici vedem cum putem să le îngrijim.

Deși le folosim aproape nonstop, nu avem grijă de mâinile noastre atât cât ar trebui. Chiar dacă trebuie să spălăm vase, să ne pregătim de o ieșire în oraș sau alt tip de activitate, mâinile pot fi catifelate și sănătoase.

Iată cum putem avea grijă de ele:

* Spălarea vaselor cu detergenți bio

Majoritatea persoanelor au acasă o mașină de spălat rufe, însă nu și una de spălat vase. Așadar, trebuie să facem noi asta. Spre deosebire de detergenții puternici și clasici, spălarea vaselor cu detergenți bio este la fel de eficientă, însă mult mai benefică pentru mâini, neavând substanțe ce atacă pielea agresiv.

Aceleași indicații pot fi urmate și pentru alte produse de curățare.

* Să nu uităm de hidratare!

Indiferent de ce cremă folosim, este recomandat ca aceasta să aibă și funcția de hidratare. Hidratarea este principala caracteristică benefică pe care orice produs de îngrijire și igienă ar trebui să o aibă. Ea asigură hrănirea pielii cu substanțele nutritive necesare care ajută la refacerea celulelor după activitățile pe care le întreprindem.

* Exfolierea este necesară

De obicei, nu acordăm atenție exfolierii mâinilor. Poate exfoliem alte părți ale corpului, însă nu avem în vedere așa mult și mâinile. De ce este important? Faptul că folosim atât de des membrele superioare înseamnă și agresiuni asupra pielii. Pe lângă acestea, în mod natural, vor exista celule de piele moartă la suprafața epidermei. Ea poate fi înlăturată prin exfoliere, rezultând mâini catifelate. Este important să alegem un instrument de exfoliere care nu este prea dur cu pielea, cum ar fi o perie cu fire moi.

* Măștile pentru mâini- un lux accesibil de care avem nevoie

Poate părea puțin ridicol, însă chiar și mâinile au nevoie de măști. Acestea pot fi făcute din ingrediente naturale pe care le aplicăm pur și simplu pe piele și spălăm după câteva minute în care activează.

* Nu uita să te protejezi de soarele puternic!

Dacă este vară sau soarele strălucește puternic, nu uita de crema de protecție! Expunerea la soare pentru o perioadă îndelungată rezultă în arderea epidermei. Acest lucru duce la disconfort și apariția mai multor celule moarte pe suprafața pielii.

* Ai grijă la PH-ul și ingredientele săpunului și gelului de duș!

Săpunul și gelul de duș sunt ceea ce folosim pentru curățarea corpului nostru. Este foarte important ca acestea să aibă un PH potrivit. Pielea noastră poate reacționa diferit la unele ingrediente și un anumit nivel al PH-ului din produsele de îngrijire, așa că acestea ar trebui alese cu grijă.

Îngrijirea mâinilor trebuie să fie una din lucrurile elementare ale îngrijirii noastre. Pe cât este de simplu, pe atât este de important să o facem pentru a ne menține feminitatea și sănătatea mâinilor.

sursă foto: www.pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.