Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, pe numele unui bărbat de 36 de ani, din Arad.

Conform IPJ Arad, ordinul a fost emis pentru amenintări cu acte de violență exercitate împotriva concubinei lui, cu care a conviețuit 5 ani, și a copilului ei minor. „Începând cu data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispune, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Ordinul de protecție provizoriu se emite de polițiștii care constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc“, a precizat IPJ Arad. Cei care pot sesiza polițiștii sunt persoanele implicate în acte de violenţă domestică sau cei care au asistat la producerea de acte de violenţă domestică.

Prinși în flagrant de polițiștii din Pecica

Polițiștii din orașul Pecica cercetează doi minori pentru furt calificat. „Polițiștii aflați în serviciul de patrulare au depistat, vineri dimineața, doi minori din Pecica, ambii de 16 ani, în timp ce transportau scule, unelte și aparatură electronică, precum și obiecte personale (ceasuri de mână)“, se menționează într-o informare a IPJ Arad. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bunurile au fost sustrase dintr-un imobil nelocuit de pe raza orașului Pecica, unde minorii ar fi pătruns prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces, în cursul nopții trecute. Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită, pe numele minorilor fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. De asemenea, polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză.

Moped furat, recuperat de polițiști

Un tânăr este cercetat pentru furt, de polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, joi dimineața, un tânăr de 25 de ani, din Arad, în timp ce se deplasa pe strada Poetului, pe lângă un moped. Întrebat fiind despre proveniența mopedului, tânărul nu a putut oferi o explicație credibilă, astfel că polițiștii au efectuat verificări suplimentare, constatând că mopedul a fost sustras cu puțin timp în urmă din spatele unui bloc de pe strada Ursului, din municipiu, iar dispariția nu a fost semnalată de partea vătămată. „Mopedul în cauză a fost returnat proprietarului de drept, iar tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a precizat IPJ Arad.

Urmărit general, depistat la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un bărbat căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Cetăţeanul român R.E., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în judeţul Timiş, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, având de executat 10 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.