Ziarul electronic al arădenilor

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 4,40%/an

Ministerul Finanţelor emite, începând de luni, 4 octombrie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,50%, 4,00% şi 4,40%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Conform Ministerului Finanţelor, titlurile de stat pot fi cumpărate: între 4 – 27 octombrie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului; între 4 – 26 octombrie 2021 pentru mediul urban şi 4 – 25 octombrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.