Ziarul electronic al arădenilor

Răzvan Cadar, ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad

Liberalul Răzvan Cadar a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, ocupând astfel locul lăsat liber de Claudia Boghicevici, care va activa ca auditor public extern la Curtea de Conturi a României.

Răzvan Cadar a fost ales în ședința de luni, cu 18 voturi din 33 exprimate.

Grupurile de consilieri au propus trei nume, pe Răzvan Cadar (PNL), pe Daniel Trifon (ALDE) şi Florin Remeţan (PMP). Primul a obţinut 18 voturi, al doilea 13, iar Remeţan a obţinut doar două voturi.

„Răzvan Cadar va prelua din mers unele dintre proiectele importante ale județului Arad, pe care le cunoaște, de altfel, având în vedere calitatea sa de consilier județean, de până acum. În plan politic, Cadar este secretar general al organizației județene PNL Arad. A fost ales consilier județean în anul 2016“, se precizează într-o informare a Consiliului Județean Arad.

„Județul Arad se dezvoltă pe fonduri europene. Anul acesta încep marile investiții în infrastructura rutieră și cea de sănătate publică, de aceea, avem nevoie de un vicepreședinte de Consiliu Județean exigent, activ, dinamic și serios, care să urmărească de pe teren desfășurarea proiectelor și executarea lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

La rândul său, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, a declaratcă preia funcția „într-un moment important, când se deschid șantierele pe drumurile județene și în Spitalul Clinic Județean de Urgență“.

Consiliul Județean gestionează proiecte în valoare de 100 de milioane de euro doar în ultimii doi ani, și așteaptă semnarea altor proiecte în valoare de 50 de milioane de euro în infrastructură și domeniul medical. Asta înseamnă, în primul rând, multă muncă, multă implicare dar și satisfacția că fac parte dintr-o echipă performantă, cea mai bună din Arad, care își pune amprenta pe dezvoltarea județului nostru”, a declarat Cadar.

Locul lui Claudia Boghicevici în Consiliul Județean va fi luat de Cristian Ioan Sălăşan, reprezentant PNL, care a depus jurământul.

Sălăşan a fost desemnat să facă parte din Comisia de buget, finanţe, studii şi analize economico-financiare.

„Consiliul Județean Arad a elaborat o strategie de dezvoltare a județului în domenii fundamentale precum sănătatea, infrastructura și asistența socială, iar rolul nostru de consilieri județeni este de a susține strategia președintelui CJA și de a o completa cu amendamente sau proiecte de hotărâri sectoriale. Vin de la Lipova, un oraș cu mare potențial, care din păcate nu este suficient pus în valoare. În calitate de consilier județean, îmi propun să contribui la dezvoltarea unui pol cultural la Lipova, care să insiste asupra istoriei bogate a orașului, a Cetății Șoimoș, a Basilicii Maria Radna, a Băilor Lipova”,  a declarat Cristian Sălăşan.

Cristian Ioan Sălăşan este șef Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Cuveşdia din anul 2008, centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Claudia Boghicevici a renunțat la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, după ce a promovat concursul pentru ocuparea unui post de auditor public extern în cadrul structurii centrală a Curții de Conturi a României.

Conform rezultatelor afișate de Curtea de Conturi, Claudia Boghicevici a fost declarată admisă la concursul pentru ocuparea unui post de auditor public extern, profil economic, în structura centrală a instituției. Boghicevici a obținut media 9,16, fiind notată cu 9,10 la proba scrisă și cu 9,23 la interviu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.