Ziarul electronic al arădenilor

Protest cu banderole albe şcolile din Arad

Profesorii au purtat, joi, banderole albe pe braţe în zeci de şcoli din judeţul Arad, în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a scoate orele de educaţie fizică şi sport de la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, iar liderii Sindicatului Democrat din Învăţământ (SDI) Arad cer să se renunţe la această intenţie.

Preşedintele SDI Arad, Dănuţ Ieneşescu, a declarat, pentru Agerpres, că „în zeci de şcoli din judeţ, profesorii de Educaţie fizică şi sport, susţinuţi de colegi membri ai sindicatului, au purtat banderole albe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a modifica planurile cadru pentru învăţământul primar“.

„Nu putem accepta scoaterea orelor de sport de la clasele pregătitoare, I şi a II-a, cerem ministerului să renunţe la această intenţie. Am avut o discuţie cu peste 20 de profesori de sport din judeţ, sindicatul îi susţine în demersul lor, mai ales că s-ar încălca Legea Educaţiei Naţionale, adică Legea 1/2011. În plus, avem datoria de a încuraja comportamentul sportiv la copii, acest lucru se întâmplă peste tot în lume“, a spus Ieneşescu.

Potrivit sursei citate, protestul cu banderole albe „a avut loc fără să se perturbe procesul instructiv educative“ şi va continua în zilele următoare.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.