Ziarul electronic al arădenilor

Proiecte în CLM Arad. Finanțare pentru UTA și CS Baschet

Primăria Municipiului Arad va finanţa clubul de fotbal UTA, pe care îl sprijină de aproape opt ani printr-un parteneriat, dar și Clubul Sportiv Baschet Arad.

La următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, programată pentru data de 30 septembrie, pe ordinea de zi vor două proiecte care vizează finanțarea celor două cluburi.

Astfel, pentru pentru AFC UTA Arad este prevăzută alocarea sumei de 2.000.000 lei, pentru finanțarea activității sportive în perioada septembrie – decembrie 2020.

„Finanțarea se va derula prin Centrul Municipal de Cultură Arad, iar suma de 2.000.000 lei este prevăzută în bugetul CMC la cap. 67.10 «Cultură, recreere și religie“, subcapitolul 67.10.05. «Servicii recreative și sportive», paragraful 67.10.05.01. «Sport», articolul 55.01 «Transferuri interne», aliniatul 55.01.18 «Alte transferuri curente interne»”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform documentului citat, „finanțarea acordată în condițiile stabilite prin prezenta hotărâre se va reduce corespunzător în cazul în care în perioada pentru care s-a acordat finanțarea, prin acte normative sau administrative, se dispune anularea, încetarea sau suspendarea competițiilor sau modificarea activității sportive ce face imposibilă desfășurarea acțiunilor din domeniul sportiv“.

De la promovarea în Liga I, aceştia ar fi primii bani primiţi de UTA din partea administraţiei locale.

În ultime perioadă, reprezentanţi ai clubului UTA au atras atenţia că echipa de fotbal nu poate exista fără sprijinul financiar al municipalităţii.

Anul trecut, Primăria Arad a finanţat cu 11 milioane de lei clubul UTA. În septembrie 2019, a alocat 7,3 milioane de lei, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, iar la începutul anului 2019, a alocat 3,7 milioane de lei.

Al doilea proiect care va fi supus votului consilierilor municipali prevede alocarea sumei de 600 000 lei Clubului Sportiv Baschet Arad, care evoluează în Liga Națională de baschet feminin, pentru finanțarea activității sportive în perioada septembrie – decembrie 2020.

Și în acest caz, finanțarea echipei feminine de baschet se va derula prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.