Ziarul electronic al arădenilor

Proiect de lege: Elevii să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală

eleviDeputaţii din Comisia de învăţământ au aprobat un proiect de lege privind siguranţa în şcoli, care prevede, între altele, că elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală, fie uniformă, eşarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii.

Precizările în acest sens au fost făcute, pentru Mediafax, de deputatul PNL Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatori.

“S-a decis să existe un semn distinctiv pe care să-l poate elevii din fiecare şcoală, care să arate că elevul respectiv face parte din şcoală. Aceste semn poate să fie uniforma, o eşarfă, o tichie sau o insignă. Acest lucru va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii. Peste tot în lume există şcoli care aleg să aibă un asemnea semn distinctiv, încurajează şi spiritul de mândrie al elevului că aparţine unei şcoli”, a menţionat Florica Cherecheş.

Proiectul aprobat în comisie mai prevede ca fiecare şcoală să aibă un regulament de ordine interioară stabilit de Consiliul de Administraţie, precum şi o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, aceasta fiind formată din profesori, reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor, lucrătorul de poliţie şi reprezentantul Consiliului local, a mai spus Cherecheş.

Ea a arătat că proiectul mai stabileşte ca accesul unei persoane în şcoală să se facă doar după legitimare, elevii să se legitimeze cu carnetul şcolar şi să fie interzis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care deţin materiale necorespunzătoare.

O altă prevedere este că elevii nu au voie să părăsească şcoala pe perioada orelor, decât în condiţii speciale. Şcolile vor fi obligate, începând cu anul şcolar 2015-2016, să aibă împrejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu există.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.