Ziarul electronic al arădenilor

Procurorii din Arad susţin poziţiile CSM şi procurorului general privind modificările aduse legilor Justiţiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au anunţat, marţi, prin comunicate de presă, că susţin poziţiile formulate de CSM şi procurorul general privind OUG 7/2019 şi „modificările intempestive“ aduse legilor Justiţiei.

„La data de 26 februarie 2019, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a decis, cu unanimitatea celor prezenţi, însuşirea în integralitate şi susţinerea considerentelor Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, întrucât modificările intempestive aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi, au un impact major asupra capacităţii Ministerului Public, în ansamblul său, de a-şi aduce la îndeplinire îndatoririle constituţionale“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În documentul citat se mai arată că, totodată, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a mai hotărât însuşirea în integralitate şi susţinerea punctului de vedere formulat de Procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19.02.2019 cu privire la modificările aduse legilor justiţiei prin OUG 7/2019.

Adunarea Generală a Procurorilor a avut loc şi în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, unde s-au luat decizii similare.

Cu majoritatea voturilor exprimate de procurorii prezenţi, s-a decis însuşirea şi susţinerea considerentelor Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în ceea ce priveşte modificarea art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 şi introducerea alin. 71 la acelaşi articol. De asemenea, s-a decis însuşirea şi susţinerea considerentelor hotărârii nr. 95/20.02.2019 a CSM, în ceea ce priveşte modificarea art. 65 alin. 1 lit. i din Legea 303/2004.

Procurorii arădeni au precizat că susţin şi alte decizii ale CSM, cum sunt introducerea alin. 6 la art. 881 din Legea 304/2004 şi abrogarea alin. 6 şi 7 ale art. 120.

Procurorii şi-au însuşit şi susţin punctul de vedere formulat de Procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19.02.2019, cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei. În plus, se susţin punctele 2 şi 11 ale declaraţiei transmise de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România.

În judeţul Arad, magistraţii nu au declanşat proteste.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.