Ziarul electronic al arădenilor

Procurorii arădeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit

Procurorii arădeni au înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în cazul în cazul femeii gravide cu COVID-19 care a murit după transferul de la un spital din Arad la unul din Timişoara.

„Ca urmare a articolelor apărute în mass-media, în data de 30 iulie 2020, referitoare la decesul unei femei însărcinate din Arad, infectată cu virusul SARS-COVID-19, ce a intrat în stop cardiorespirator în timpul transferului de la un spital din Arad la Timişoara, aducem la cunoștința publicului următoarele: În data de 31 iulie 2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în baza procesului-verbal de sesizare din oficiu întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Arad – Biroul Investigații Criminale“, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Conform sursei citate, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă și se desfășoară cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

O femeie gravidă din Arad, bolnavă de COVID-19, a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spitalul din Arad la Timişoara.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) DSP Arad, Horea Timiş, declarase, joi, că femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea fusese internată pe secţia ATI din cadrul fostului spital municipal din Arad, care aparţine acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

Trei anchete sunt în derulare, una internă, începută de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, una a responsabililor DSP Arad, iar alta este efectuată de DSP Timiş. Vineri dimineaţă, 15 cadre medicale au fost audiate.

DSP Arad a anunţat că va sesiza şi Colegiul Medicilor cu privire la acest caz.

Conform datelor preliminare din ancheta DSP Arad, pacienta gravidă avea unele comorbidităţi, precum diabet zaharat cu dependenţă de insulină, hipertensiune arterială şi obezitate de gradul II.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit

Anchete în derulare după decesul gravidei decedate care avea COVID-19

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.