Ziarul electronic al arădenilor

Principalele moduri de a stabili o viziune în viaţă

„Fără o viziune în viaţă, oamenii pier”, spune o vorbă din înţelepciunea ebraică. Altfel spus, dacă nu ştii unde vrei să mergi, probabil vei ajunge în altă parte. Simţi că nu ai nicio viziune clară în viaţă, că nu ai o direcţie clară şi că te roteşti într-un cerc vicios din care pare că nu mai ai scăpare? Te simţi pierdut?

Probabil nu eşti singurul în această situaţie, însă important este să găseşti modalităţile potrivite pentru a-ţi stabili o viziune clară în viaţă, ca să ştii ce ai de făcut şi încotro să o apuci atunci când te afli la o răscruce.

Iată câteva dintre cele mai eficiente sfaturi de la eduKiwi care îţi sugerează cum să ai o viziune în viaţă, astfel încât să nu te confrunţi cu neplăcerile produse de dezorientare.

Încearcă să îţi rezolvi vechile răni

Este destul de greu să îmbrăţişezi o nouă viziune pentru viaţa ta dacă eşti împiedicat de răni vechi, pe care nu ai reuşit încă să le vindeci. Pentru aceasta, petrece ceva timp şi realizează o introspecţie a propriei persoane. Ai anumite resentimente? Trebuie să ierţi pe cineva? Consideri că ceva din interiorul tău are nevoie de vindecare? Încearcă să fii sincer cu sentimentele de acest fel, caută sfaturi înţelepte în acest sens şi începe procesul de refacere, astfel încât să poţi descoperi modalitatea potrivită de a merge mai departe.

Înţelege că nu este vorba despre alţii, ci despre tine. Dar nu numai despre tine!

Este important să te gândeşti la tine şi la importanţa pe care o ai tu, pe care o are persoana ta. Dar nu uita că nu eşti numai tu centrul universului. Căută să adopţi o viziune potrivită pentru viaţă alături de alţii, pentru ca lumea să fie mai bună şi pentru ceilalţi, nu numai pentru tine.

Explorează-ţi pasiunea şi talentele

Toţi suntem înzestraţi cu diverse talente. Descoperă şi pasiunea sau talentul personal pentru a te simţi deosebit atunci când îl pui în aplicare. A sosit vremea ca să oferi lumii ceea ce ai, respectiv harul cu care ai fost tu înzestrat.

Petrece cât mai mult timp cu oamenii pe care îi admiri

Caută în jurul tău oamenii pe care îi admiri cu adevărat şi întreabă-te cum au ajuns unde au ajuns şi de ce fac ceea ce fac. Încearcă să îi ţii aproape şi să înveţi ceea ce este necesar de la ei. Poate chiar ai de învăţat mai multe decât ai crede.

Imaginează-ţi cum vrei să arate viaţa ta

Gândeşte-te care este scopul final al vieţii tale. Cum vrei să arate aceasta: ce tip de om ai vrea să fii? Cum vrei să arate familia pe care o ai şi ce carieră ţi-ai dori? Încearcă să vezi cu ochii minţii toate aceste detalii pentru a înţelege pentru ce lupţi de fapt în viaţă.

Nu te limita

Visează întotdeauna la mai mult. Nu îi permite fricii sau lipsei de încredere să îţi schimbe viziunea pe care deja ţi-ai creat-o.

Şi nu uita să scrii o declaraţie de misiune, să enumeri paşii pe care trebuie să îi urmezi, apoi să treci la treabă. Fii flexibil în alegerile pe care le faci, caută oameni care să te încurajeze să nu cedezi şi încearcă să faci totul pentru a-ţi înţelege viaţa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.